
Παπανδρέου, ο τελευταίος ηγέτης που επιβιώνει μετά το Μνημόνιο, λέει το Bloomberg
«Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πλέον τον τελευταίο Ευρωπαίο ηγέτη που διατηρείται στην εξουσία μετά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και την εφαρμογή μέτρων λιτότητας» αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg. Προς το παρόν τουλάχιστον, προσθέτει.
«Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί πλέον τον τελευταίο Ευρωπαίο ηγέτη που διατηρείται στην εξουσία μετά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και την εφαρμογή μέτρων λιτότητας» αναφέρει σε δημοσίευμά του το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις που «πραγματοποιούνται στην πλατεία Συντάγματος από τις 25 Μαΐου με τον κόσμο να φωνάζει προς το Κοινοβούλιο ‘κλέφτες, κλέφτες’, να στήνει ‘λαϊκές συνελεύσεις’ και να μαζεύει υπογραφές για δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης».
———————————————————————————————————
Εκ παραδρομής αποδόθηκε στον πολιτικό αναλυτή Βολφάνγκο Πίκολι του Eurasia Group η φράση: «Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταφύγει στη λύση του δημοψηφίσματος για τα νέα μέτρα, ‘διότι η μη έγκριση των μέτρων θα συνιστούσε αυτοκτονία για το κυβερνών κόμμα και για την Ελλάδα’».
Η σωστή απόδοση της φράσης του είναι: «Ο πολιτικός αναλυτής Βολφάνγκο Πίκολι του Eurasia Group εκτιμά ότι ακόμη κι αν περάσει το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή, οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν, καθώς θα απαιτηθεί νέα έγκριση από το κοινοβούλιο για το δεύτερο σχέδιο διάσωσης της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διεθνής Αμνηστία: Σχεδόν 500 άνθρωποι έχουν πεθάνει στις φυλακές του Ελ Σαλβαδόρ
- Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones στο Κίεβο και το Χάρκοβο
- Το Ιράν απελευθέρωσε Αμερικανίδα που είχε φυλακιστεί το 2024, ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Κουρδιστάν: Αρκετά drones καταρρίφθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Αρμπίλ
- Το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και η Ιορδανία δέχονται επιθέσεις – Χτυπήματα των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα
