Συνελεύσεις στη Μαδρίτη για το μέλλον των κινητοποιήσεων των «Αγανακτισμένων»
Το κίνημα των νεαρών Ισπανών «Αγανακτισμένων» πραγματοποιεί συνελεύσεις το Σάββατο και την Κυριακή στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για να αποφασίσει τη συνέχεια που επιθυμεί να δώσει στις κινητοποιήσεις του. Μία από τις ιδέες που θα τεθούν σε συζήτηση είναι η διοργάνωση μίας πορείας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, απ' όπου ξεκίνησε το κίνημα, στις 15 Μαΐου.
Το κίνημα των νεαρών Ισπανών «Αγανακτισμένων» πραγματοποιεί συνελεύσεις το Σάββατο και την Κυριακή στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης για να αποφασίσει τη συνέχεια που επιθυμεί να δώσει στις κινητοποιήσεις του.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που ανέβηκε στον ιστότοπο madrid.tomalaplaza.net, σκοπός της συνάντησης είναι να «ενισχυθεί και να εξαπλωθεί το κίνημα».
Αυτή η «εθνική συνέλευση εκπροσώπων» των «Αγανακτισμένων», που έχουν καταλάβει πλατείες στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις, έχει στόχο «να συζητήσουμε και να αναλογιστούμε» την κοινή θέση για το μέλλον του κινήματος.
Αυξανόμενες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι «Αγανακτισμένοι» που έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία Πουέρτα δελ Σολ, επίκεντρο του κινήματος, να φύγουν, καθώς πρόκειται για τουριστικό και εμπορικό κέντρο.
Μία από τις ιδέες που θα τεθούν σε συζήτηση είναι η διοργάνωση μίας πορείας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα, στις 15 Μαΐου.
Οι «ιδέες και οι αποφάσεις», που θα ληφθούν από τους εκπροσώπους των κινημάτων των «Αγανακτισμένων» των 53 ισπανικών πόλεων, αναμένεται να παρουσιαστούν την Κυριακή.
Εκπρόσωπος του κινήματος, την οποία επικαλείται η διαδικτυακή έκδοση της ισπανικής εφημερίδας El Mundo, υπογράμμισε ότι οι Αγανακτισμένοι «δεν αισθάνονται απολύτως υποχρεωμένοι να λάβουν αποφάσεις υπό πίεση».
Την Τετάρτη ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα ανέβασε για πρώτη φορά τους τόνους, ζητώντας από τους διαδηλωτές να σεβαστούν την ελεύθερη μετακίνηση στην πλατεία. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η αστυνομία θα δράσει «με μέτρο» απέναντι στους διαδηλωτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Αποθεώθηκε ξανά ο Μουζακίτης – Διάσημη ποδοσφαιρική πλατφόρμα… ανέλυσε το ταλέντο του
- Πάνω από 3 εκατ. Ευρώ για το Νοσοκομείο Ρόδου για υλικοτεχνική αναβάθμιση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου
- ΠΑΣΟΚ για Λαζαρίδη: Ομολόγησε εκ νέου ότι δεν είχε τις τυπικές προϋποθέσεις να προσληφθεί – Να τον αποπέμψει ο πρωθυπουργός
- Λαζαρίδης: Δεν είχε πτυχίο πανεπιστημίου αλλά… δεν χρειαζόταν – «Το Μαξίμου δεν μου ζήτησε εξηγήσεις»
- Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος: Νηφάλια κρίση και βαθιά πίστη
- Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη εφ’όλης της ύλης: Η δουλειά, οι κρίσεις πανικού και η «τελεία» στη σχέση-ρουτίνα
- Οι Υποκλοπές, το ρεπορτάζ και οι δημοσιογράφοι
- Δήμος Σερβίων: Πράσινο φως για τα μάρμαρα Τρανοβάλτου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442