Σε 30 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Aιγύπτιος πρώην υπουργός Οικονομικών
Σε 30 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας καταδικάστηκε ερήμην του ο Aιγύπτιος πρώην υπουργός Οικονομικών Γιούσεφ Μπούτρος Γκάλι, ο οποίος αναζητείται από την Ιντερπόλ. Tο δικαστήριο διέταξε επίσης τον Μπούτρος Γκάλι, ανιψιό του πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, να επιστρέψει στο κράτος 30 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 3,4 εκατ. ευρώ) και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών (περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ).
Σε 30 χρόνια κάθειρξη για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας καταδικάστηκε ερήμην του ο Aιγύπτιος πρώην υπουργός Οικονομικών Γιούσεφ Μπούτρος Γκάλι.
Tο δικαστήριο διέταξε επίσης τον Μπούτρος Γκάλι, ανιψιό του πρώην ΓΓ του ΟΗΕ Μπούτρος Μπούτρος Γκάλι, να επιστρέψει στο κράτος 30 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (περίπου 3,4 εκατ. ευρώ) και να πληρώσει πρόστιμο ύψους 70 εκατομμυρίων λιρών (περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ).
Ο πρώην υπουργός, που αναζητείται από την Ιντερπόλ, κρίθηκε ένοχος για τη χρήση αυτοκινήτων τα οποία είχε κατάσχει το τελωνείο και επειδή χρησιμοποίησε τους πόρους του υπουργείου του στη διάρκεια της εκστρατείας του για τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2010.
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα κρίθηκαν ένοχοι για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας οι υπουργοί Τουρισμού και Εσωτερικών του καθεστώτος Μουμπάρακ.
Επίσης, πολλοί Αιγύπτιοι πρώην αξιωματούχοι βρίσκονται υπό κράτηση.
Ο ίδιος ο Χόσνι Μουμπάρακ νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του Σαρμ-ελ-Σέιχ, ενώ οι δύο γιοι του κρατούνται σε φυλακές του Καΐρου.
Στις 3 Αυγούστου θα διεξαχθεί η δίκη του ίδιου και των δύο γιων του για τον θάνατο διαδηλωτών στη διάρκεια της εξέγερσης, καθώς και για παράνομο πλουτισμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442