
Μαθητές και Εκπαιδευτικοί αγκάλιασαν με ενθουσιασμό το Μαθητικό Διαγωνισμό «ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ: Τρέφομαι μεσογειακά, ζω καλύτερα».
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με πλήθος συμμετοχών ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ελληνική μεσογειακή διατροφή.
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με πλήθος συμμετοχών ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός με θέμα την ελληνική μεσογειακή διατροφή. Ο διαγωνισμός του Υπουργείου Παιδείας έγινε στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας.
«Η Μεσογειακή Διατροφή, εντάχθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 2010, στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO», τονίζει η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Φώφη Γεννηματά. «Είναι ένας πραγματικός θησαυρός που πρέπει να ανακαλύψουμε ξανά, όλοι, μικροί και μεγάλοι. Δυστυχώς οι αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, μας απομακρύνουν όλο και περισσότερο από τον παραδοσιακό ελληνικό τρόπο διατροφής, ενώ την ίδια στιγμή το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας εμφανίζεται έντονο, καθώς τα Ελληνόπουλα είναι τα πιο υπέρβαρα παιδιά σε σχέση με τα συνομήλικα τους στην Ευρώπη».
Ο διαγωνισμός
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές συγκέντρωσαν παραδοσιακές συνταγές μαγειρικής, που συνοδεύονται από στοιχεία σχετιζόμενα με τον τόπο και τη λαϊκή παράδοση και κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία ζωγραφιά, μία αφίσα και ένα βίντεο με θέμα την ελληνική διατροφή.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, όλες οι συμμετοχές θα έχουν αναρτηθεί στο δικτυακό τόπο «ΣΧΟΛΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
Ο διαγωνισμός θα παρουσιαστεί ως δράση ευαισθητοποίησης για τη διατροφή, στο πλαίσιο της εγγραφής της Μεσογειακής Διατροφής στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, στη διακρατική (από πλευράς Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Μαρόκου) συνάντηση των εμβληματικών κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή, που γίνεται στην Κορώνη 2-5 Ιουνίου 2011.
Οι νικητές θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα μέσα από τις σελίδες του www.i-create.gr
Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες
- Η «τοξική κυβέρνηση» μιλάει για τοξικότητα, λέει η αντιπολίτευση – «Λαγός του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης»
- Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας




