Πρόνοια για να αντιμετωπίσει τις ζημίες από πιθανό «κούρεμα» στην αξία των ελληνικών ομολόγων έλαβε η γερμανική τράπεζα NordLB, αποτελώντας την πρώτη που ανακοινώνει επισήμως μία τέτοια κίνηση.

To ίδρυμα, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ελληνικά χρεόγραφα αξίας 719 εκατ. ευρώ, ανέφερε την Τετάρτη πως «προσάρμοσε ελαφρά» την αξία τους, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιο βαθμό.

Η Nord LandesBank, χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δύο γερμανικών κρατιδίων, ανέφερε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την Τρίτη πως θεωρεί «πιθανό ένα κούρεμα στο ελληνικό χρέος, και έλαβε ως εκ τούτου προληπτικά μέτρα».

Όπως σημειώνουν οι γερμανικοί Financial Times, πρόκειται για την πρώτη γερμανική τράπεζα που προχωρά επίσημα σε μία τέτοια κίνηση, σημειώνοντας όμως πως προς το παρόν είναι και η μοναδική: Η μεν Commerzbank ανέφερε στην ανακοίνωση των δικών της απολεσμάτων ότι «δεν συμπεραίνει πως θα υπάρξουν αδυναμίες πληρωμής από χώρες του ΟΟΣΑ» ενώ ούτε και η Deutsche Bank ανέφερε την Ελλάδα στα δικά της αποτελέσματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο