Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανική τράπεζα έλαβε σχετική πρόνοια για «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα

Γερμανική τράπεζα έλαβε σχετική πρόνοια για «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα

Πρόνοια για να αντιμετωπίσει τις ζημίες από πιθανό «κούρεμα» στην αξία των ελληνικών ομολόγων έλαβε η γερμανική τράπεζα NordLB, αποτελώντας την πρώτη που ανακοινώνει επισήμως μία τέτοια κίνηση. To ίδρυμα, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ελληνικά χρεόγραφα αξίας 719 εκατ. ευρώ, ανέφερε πως «προσάρμοσε ελαφρά» την αξία τους, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιο βαθμό.

Πρόνοια για να αντιμετωπίσει τις ζημίες από πιθανό «κούρεμα» στην αξία των ελληνικών ομολόγων έλαβε η γερμανική τράπεζα NordLB, αποτελώντας την πρώτη που ανακοινώνει επισήμως μία τέτοια κίνηση.

To ίδρυμα, που έχει στο χαρτοφυλάκιό του ελληνικά χρεόγραφα αξίας 719 εκατ. ευρώ, ανέφερε την Τετάρτη πως «προσάρμοσε ελαφρά» την αξία τους, χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιο βαθμό.

Η Nord LandesBank, χρηματοπιστωτικό ίδρυμα δύο γερμανικών κρατιδίων, ανέφερε κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της την Τρίτη πως θεωρεί «πιθανό ένα κούρεμα στο ελληνικό χρέος, και έλαβε ως εκ τούτου προληπτικά μέτρα».

Όπως σημειώνουν οι γερμανικοί Financial Times, πρόκειται για την πρώτη γερμανική τράπεζα που προχωρά επίσημα σε μία τέτοια κίνηση, σημειώνοντας όμως πως προς το παρόν είναι και η μοναδική: Η μεν Commerzbank ανέφερε στην ανακοίνωση των δικών της απολεσμάτων ότι «δεν συμπεραίνει πως θα υπάρξουν αδυναμίες πληρωμής από χώρες του ΟΟΣΑ» ενώ ούτε και η Deutsche Bank ανέφερε την Ελλάδα στα δικά της αποτελέσματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024