
Στο ΣτΕ οι δικηγόροι του Μεσολογγίου κατά της ίδρυσης εφετείου στο Αγρίνιο
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι η ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο, όπως προβλέπει φετινό Προεδρικό Διάταγμα, αντίκειται στην ορθολογική οργάνωση της Δικαιοσύνης, αφού δεν υπάρχει προσωπικό και κτίριο και δεν έχει προηγηθεί γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα 27/2011, που προβλέπει την ίδρυση εφετείου στο Αγρίνιο (Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος).
Ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο αντίκειται στη συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της Δικαιοσύνης, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα στελέχωσης με δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ενώ και ο αριθμός των εφετών είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, επισημαίνει, δεν υπάρχουν κτιριακές εγκαταστάσεις.
Ακόμη, οι δικηγόροι του Μεσολογγίου επισημαίνουν ότι δεν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου για τις πιστώσεις και δεν έχει προηγηθεί γνωμοδότηση του Αρείου Πάγου, όπως απαιτεί η νομοθεσία.
Όπως τονίζεται στην προσφυγή, το ζήτημα της ίδρυσης νέων εφετείων δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και περιπτωσιολογικά και θα έπρεπε έτσι να είχε προηγηθεί ένας εθνικός, ή, έστω, ευρύτερος περιφερειακός σχεδιασμός, εγκεκριμένος με διοικητική πράξη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εντείνει την προσπάθειά του για τον Βασίλη Σπανούλη ο Άρης Betsson
- Χανιά: Φωτιά σε αυτοκίνητο στον ΒΟΑΚ- Καλά στην υγεία τους οι τουρίστες που επέβαιναν
- Όπλα του μέλλοντος τα drones; – Μη βιάζεστε τόσο
- Οι δαίμονες του Τομ Χάρντι: Κρακ, αλκοόλ και η ακραία νύχτα στο Σόχο – «Θα πουλούσα τη μάνα μου για μια δόση»
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώνεται η πραγματική κατανάλωση – Πληθωριστικός τζίρος και απώλειες για τους «μικρούς»
- Δεκάδες χημικά όπλα ανακαλύφθηκαν στη Συρία όπως αναφέρει αρμόδιος διεθνής οργανισμός


