Τη «λύπη της Κομισιόν» για την αποτυχία να υπάρξει συναίνεση μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα για με την οικονομική προσαρμογή ώστε να ξεπεραστεί η σημερινή κρίση χρέους εξέφρασε σε γραπτή δήλωσή του ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, καλώντας σε συνέχιση της προσπάθειας για την «καθοριστικής σημασίας» συναίνεση.

Ο κοινοτικός επίτροπος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την επίτευξη διακομματικής συμφωνίας για στήριξη στο κοινό πρόγραμμα ΕΕ-ΔΝΤ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να βρεθεί σύντομα συμφωνία, ο χρόνος εξαντλείται».

Σύμφωνα με τον Φιλανδό επίτροπο «είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, να υιοθετήσουν εποικοδομητική στάση και να υποστηρίξουν την εφαρμογή του προγράμματος».

Το εύρος της πρόκλησης «αποτελεί τεστ για την ελληνική κοινωνία συνολικά και για το λόγο αυτό απαιτεί τη συμβολή όλων των κομμάτων και των πολιτών» κατέληξε ο Όλι Ρεν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ