
Στο υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικα
Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής της τρόικας. Στο επίκεντρο βρίσκεται η αποκρυστάλλωση μέτρων 10,6 δισ. ευρώ για το διάστημα 2011 – 2015, αλλά και οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την τρόικα την αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα αναφορικά με τη συνολική συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέτρα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των επικεφαλής της τρόικα. Στο επίκεντρο βρίσκεται η αποκρυστάλλωση μέτρων 10,6 δισ. ευρώ για το διάστημα 2011 – 2015, αλλά και οι αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι κ. κ. Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματθίας Μόρς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα εξετάσουν με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου το σύνολο των μέτρων του 2011 ύψους 6,4 δισ. ευρώ και θα προσδιορίσουν νέα δημοσιονομικά μέτρα 1,6 δισ. ευρώ που αφορούν στο τρέχον έτος και δεν έχουν καθορισθεί.
Η προσοχή της τρόικα εστιάζεται στα μακροοικονομικά σενάρια και στην βιωσιμότητα του χρέους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η πολιτική συναίνεση δεν τίθεται ως παράμετρος στην αξιολόγηση και δεν αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων με τη κυβέρνηση.
Ωστόσο, βάρος δίνεται στις πολιτικές του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου της περιόδου 2012 -2015 και ειδικά σε παρεμβάσεις ύψους 9 δισ. ευρώ (από το σύνολο των 23 δισ. ευρώ περίπου) που θα πρέπει να περιγραφούν και να ενταχθούν στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η γερμανική κυβέρνηση αναμένει από την τρόικα την αξιολόγηση της κατάστασης στην Ελλάδα αναφορικά με τη συνολική συμφωνία για τα δημοσιονομικά μέτρα, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό το επόμενο διήμερο είναι καθοριστικό για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλιστεί στις αρχές Ιουνίου θετική αξιολόγηση από την τρόικα ώστε στη Σύνοδο Κορυφής στις 23 με 24 του μήνα να ληφθεί απόφαση για την πέμπτη δόση ύψους 12 δις ευρώ και τον πρόσθετο δανεισμό της Ελλάδας με 66 δισ. ευρώ την περίοδο 2012 -2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στις Αχαρνές – 14 συλλήψεις
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό
- Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]
- Σαλσέδο: «Στον ΟΦΗ έδειξα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-128x85.webp)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)














![Πύργος: Παραλίγο τραγωδία στη Σπιάντζα – Σώθηκαν από πνιγμό δυο αδέλφια 12 και 15 ετών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ff03ceea8899df90e66b614462662777_L-315x220.webp)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442