
Η Πορτογαλία εισέπραξε την α’ δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ
Η Πορτογαλία εισέπραξε την Τετάρτη την πρώτη δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ εκ μέρους του ΔΝΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως επιβεβαίωσε η Λισσαβόνα.
Η Πορτογαλία εισέπραξε την Τετάρτη την πρώτη δόση ύψους 6,1 δισ. ευρώ εκ μέρους του ΔΝΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως επιβεβαίωσε η Λισσαβόνα.
Σημειώνεται ότι από το ΔΝΤ έχει ήδη εγκριθεί να αποταμιευθούν συνολικά 26 δισ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.
Συνολικά η Πορτογαλία την επόμενη τριετία θα λάβει από ΕΕ και ΔΝΤ 78 δισ. ευρώ, όπως συμφωνήθηκε πρόσφατα από την κυβέρνησή της και την «τρόικα»
Χθες (Τρίτη) η ΕΕ ανακοίνωσε ότι, από δημοπρασία 10ετών κρατικών ομολόγων σε ευρωπαϊκές, αλλά και ασιατικές χρηματαγορές, εξασφάλισε 1,75 δισ. ευρώ για την Λισσαβόνα.
Το ποσό αυτό «θα εκταμιευθεί από τα κοινοτικά ταμεία έως το τέλος του τρέχοντος μηνός», σύμφωνα με πορτογαλικά δημοσιεύματα.
Στο μέσον Ιουνίου, η Πορτογαλία έχει να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμο εξωτερικό χρέος περίπου 7 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Fitch: Ισχυρές οι αντοχές της Ελλάδας – Ποιο είναι το «αγκάθι»
- Οι 25 πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια – Οι τρεις σημαντικές παγκόσμιες αλλαγές
- Πίσω ολοταχώς στην ΕΠΟ: Στον αέρα η παραμονή Λανουά, φρένο στους νέους πίνακες διαιτητών
- «Η γη της ελιάς»: Ο Κωνσταντίνος διεκδικεί την Αιμιλία – Διαλύεται η Ισμήνη
- «Η οικογένεια ήξερε»: Κληρονόμος επιφανούς οικογένειας στην Ταϊλάνδη κατηγόρησε τον αδελφό του για σεξουαλική κακοποίηση
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον 2 σκαφών που μετέχουν στον στολίσκο για τη Γάζα – Δείτε βίντεο


