Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Άρχισε η συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Η συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με το Δικαστήριο να καλείται αρχικά να απαντήσει σε προδικαστικά ερωτήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα σχέδια διαχείρισης της περιοχής λεκάνης απορροής και των υδάτινων πόρων. Η γενική εισαγγελέας του Δικαστηρίου θα αναπτύξει τις προτάσεις της το Σεπτέμβριο.
Ξεκίνησε την Τρίτη η ενώπιον ακροατηρίου συζήτηση της υπόθεσης της εκτροπής του Αχελώου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να καλείται να απαντήσει σε προδικαστικά ερωτήματα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την ερμηνεία της κοινοτικής οδηγίας για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης υδάτινων πόρων και, κυρίως, για την κατάρτιση των σχεδίων διαχείρισης περιοχής λεκάνης απορροής ποταμού.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χαρακτηρίζει την εκτροπή του άνω ρου του Αχελώου ως «ευρείας κλίμακας έργο, το οποίο δεν αποσκοπεί μόνον στην κάλυψη των αρδευτικών αναγκών και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και στην ύδρευση ορισμένων αστικών περιοχών της Θεσσαλίας».
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αναφέρει ακόμη ότι το έργο «έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Έχουν ασκηθεί πολλές προσφυγές από περιβαλλοντικές οργανώσεις, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και από εμπλεκόμενους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, με αίτημα την ακύρωση των διαδοχικών υπουργικών αποφάσεων, που έχουν εκδοθεί προς έγκριση του εν λόγω έργου».
Η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρεται σε διαδοχικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει των οποίων ακυρώθηκαν οι υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίηση του έργου που εκδόθηκαν από το 1991 και μετά.
Ο επόμενος σταθμός της δίκης ορίσθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε η γενική εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Τζουλιάν Κοκότ θα αναπτύξει τις προτάσεις της.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου