Πέντε ελληνικές τράπεζες υποβάθμισε η Fitch
Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε την Δευτέρα η Fitch Rating, ως άμεσο αποτέλεσμα της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και της επαναξιολόγησης της δυνατότητας του ελληνικού κράτους να παράσχει την απαιτούμενη υποστήριξη στις τράπεζες. Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα.
Καψύλης Αλέξανδρος
Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε την Δευτέρα η Fitch Rating.
Την περασμένη Παρασκευή ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε (γι’ άλλη μια φορά) την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα, ο οίκος υποβάθμισε σε καθεστώς πιστοληπτικής επιτήρησης με πιθανές αρνητικές συνέπειες την Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα.
Επίσης ο Οίκος υποβάθμισε και τις εκδόσεις των παραπάνω τραπεζών με κρατικές εγγυήσεις από Β++ σε Β+ με αρνητικές προοπτικές (τις τοποθέτησε σε Rating Watch Negative).
Η Fitch επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Τ Βank σε Β-, τοποθετώντας την, όμως, επίσης σε Rating Watch Negative.
Σε ανακοίνωση του ο διεθνής οίκος υποστηρίζει ότι η υποβάθμιση των τραπεζών είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας και της επαναξιολόγησης της δυνατότητας του ελληνικού κράτους να παράσχει την απαιτούμενη υποστήριξη στις τράπεζες.
Κατά συνέπεια, τονίζει η Fitch, «οποιαδήποτε μελλοντική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης των έξι τραπεζών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442