Σε πρόωρες εκλογές κάλεσε ο πρόεδρος της Υεμένης
Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ κάλεσε την Παρασκευή σε πρόωρες εκλογές, μιλώντας σε διαδήλωση υποστηρικτών του. Ωστόσο, δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών. Μέχρι σήμερα ο Σάλεχ αντιστεκόταν στις φωνές που τον καλούσαν να παραιτηθεί. Δεκάδες άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών.
Ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ κάλεσε την Παρασκευή σε πρόωρες εκλογές, μιλώντας σε διαδήλωση υποστηρικτών του. Ωστόσο, δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών.
«Καλούμε σε πρόωρες προεδρικές εκλογές για να εμποδίσουμε την αιματοχυσία» είπε. «Οι εκλογές θα διεξαχθούν σε ήρεμο και δημοκρατικό κλίμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Υεμένης.
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Άλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία.
Δυτικοί και Άραβες διπλωμάτες πίεζαν τον πρόεδρο της Υεμένης να εφαρμόσει την υπόσχεσή του για ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας.
Το εξαμελές GCC (Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) είχε προτείνει να οριστεί ένα χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση του Σάλεχ και να δοθεί νομική ασυλία στον ίδιο, στα μέλη της οικογένειάς του και συμβούλους του.
Πρότεινε ακόμα να επιτραπεί στον πρόεδρο να παραμείνει μετά την αποχώρησή του πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Σάλεχ -ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία επί 33 χρόνια και θεωρείται σύμμαχος των ΗΠΑ- αρνιόταν μέχρι σήμερα να υπογράψει τη συμφωνία και συνέχιζε να αψηφά τις κινητοποιήσεις.
Περίπου 180 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Υεμένη από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν άρχισε η καταστολή των διαδηλώσεων των αντικαθεστωτικών, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος στηρίζεται στα στοιχεία ιατρικών πηγών και πηγών της ασφάλειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442