Στον ΟΠΑΠ υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο
Στον ΟΠΑΠ υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο, η οποία περιλαμβάνει τη μείωση των μισθών κατά 14% για την περίοδο 2011-2013 και την αύξηση των ωρών εργασίας σε 8 από 7,5 προηγουμένως.
Κωστούλας Γεώργιος
Στον ΟΠΑΠ υπεγράφη η πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση στο Δημόσιο, η οποία περιλαμβάνει τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών κατά 14% για την επόμενη τριετία και την αύξηση των ωρών εργασίας σε 8 από 7,5 προηγουμένως.
Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΟΠΑΠ Α.Ε. αποφάσισε, την περασμένη Τρίτη, να δεχθεί την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας για την περίοδο 2011-2013.
Ειδικότερα, η νέα σύμβαση ισχύει ως 31.12.2013 και υπογράφηκε από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΟΠΑΠ Γιάννης Σπανουδάκης και την πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΠΑΠ Μαρίνα Μασσαρά.
Η σύμβαση αφορά σε 240 εργαζόμενους στη μητρική εταιρεία.
Οι υπόλοιποι 700 υπάλληλοι της -θυγατρικής ΟΠΑΠ Υπηρεσίες απασχολούνται με άλλο καθεστώς, ως πρώην ημερομίσθιοι. Αρκετοί έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Το ημερήσιο ωράριο εργασίας είχε μειωθεί στις 7,5 ώρες από την είσοδο του ΟΠΑΠ στο Χρηματιστήριο. Η αύξηση των ωρών εργασίας θα γίνει χωρίς προσαύξηση μισθού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα τριμερής συνάντηση για το ουκρανικό στην Τουρκία – Η ανάρτηση Ζελένσκι
- Νέα «σενάρια» για μεταγραφικό κόλπο της Λίβερπουλ
- Στη ζωή τρως χαστούκια, το θέμα είναι να σηκωθείς: Η Μελίνα Κανά για τη μουσική, τις δυσκολίες και την επιστροφή
- Καταγγελία στην Ολομέλεια για Βορίδη – Εγγραφο του Βάρρα από το 2020 δείχνει πως γνώριζε την εκτόξευση του εθνικού αποθέματος
- Γιατί ο Τζόκοβιτς «έδωσε» τον Τσιτσιπά: «Μου είπε θα το τακτοποιήσει, αλλά…»
- Ιωάννινα: 29χρονος παρίστανε τον μοναχό και ζητούσε χρήματα από πιστούς – Είχε και εξοπλισμό αστυνομικού
