Κωστούλας Γεώργιος

Μια συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας για την επιμήκυνση των λήξεων του ελληνικού χρέους αποτελεί πιθανή λύση στο δανειακό πρόβλημα της χώρας, δήλωσε την Τρίτη η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.

«Mία πιθανή λύση θα μπορούσε να είναι η επιμήκυνση σε εθελοντική βάση, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι παίκτες», είπε η κ. Κατσέλη στο Reuters.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που έκανε από το Πεκίνο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, είπε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο μίας ήπιας αναδιάρθρωσης χρέους, αν χρειαστεί, προσθέτοντας, πάντως, ότι δεν γίνονται αυτή την περίοδο ανάλογες συζητήσεις.

«Εάν είναι αναγκαίο, εμείς φυσικά θα συζητήσουμε αυτά τα πράγματα», φέρεται να είπε ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με το Reuters, όταν ερωτήθηκε για τις πιθανότητες ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Αυτά θα είναι σενάρια που θα πρέπει να κοιτάξουμε αν χρειαστεί», σημείωσε, σε συνέντευξη στο Πεκίνο.

«Αλλά νομίζω ότι είναι ένα ευρύτερο ζήτημα για το σύνολο της Ευρωζώνης που πρέπει να αντιμετωπισθεί από το Eurogroup», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν η Αθήνα έχει ήδη «τρέξει» την ιδέα μίας ήπιας αναδιάρθρωσης, είπε: «Δεν έχω υπόψη μου καμία τέτοια συζήτηση, προς το παρόν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ