
Η πώληση κρατικής περιουσίας «κλειδί» για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, λέει ο Κλ. Ρέγκλινγκ
Η πώληση κρατικής περιουσίας αποτελεί το «κλειδί» για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού ευρω-στήριξης (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Κωστούλας Γεώργιος
Η πώληση κρατικής περιουσίας αποτελεί το «κλειδί» για να ξεφύγει η Ελλάδα από την κρίση, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμού ευρω-στήριξης (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ.
Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν την «βασιλική οδό» για την Ελλάδα, είπε, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν είναι επιτεύξιμος ο στόχος των 50 δισ. ευρώ για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις έως το 2015.
«Δεν θα είναι εύκολο», είπε σε δημόσια συζήτηση στο Μόναχο, σύμφωνα με το Reuters. «Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα επιτευχθεί εντελώς. Αλλά και με ένα τμήμα αυτού του πόσου, κάτι θα έχουν καταφέρει», συμπλήρωσε.
O επικεφαλής του EFSF πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν προς το παρόν πρόβλημα ρευστότητας και όχι φερεγγυότητας, και ως εκ τούτου δεν τίθεται ζήτημα εμπλοκής ιδιωτών ομολογιούχων στις προσπάθειες ανόρθωσης των συγκεκριμένων οικονομικών.
Ο ίδιος πάντως δεν απέκλεισε να ανακύψει και πρόβλημα φερεγγυότητας στις τρεις χώρες, λέγοντας πως για πρώτη φορά ότι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών σε χώρα της Ευρωζώνης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Του είπε να χωρίσουν και γκρέμισε με εκσκαφέα το σπίτι: «Αν τελείωσαμε, θα το ισοπεδώσω»
- Υποχώρηση εξαγωγών σε ένδυση και κλωστοϋφαντουργία – Προβληματισμός για την εγχώρια αγορά
- Τραγωδία στη Λαμία – Νεκρός 28χρονος που έπεσε από ταράτσα 3οροφης πολυκατοικίας
- Δημήτρης Βαρβούνης: Από τη Μύκονο στη Αλ Αχλί Βεγγάζης – Τι αναφέρει για την εμπειρία του
- Ο Πιτ Ντέιβιντσον επαινεί τις υποκριτικές ικανότητες της πρώην του, Κιμ Καρντάσιαν
- Αχαΐα: Συνελήφθη για διατάραξη κοινής ησυχίας – Είχε τη μουσική στη διαπασών μέχρι τα ξημερώματα