Με επιθέσεις κατά μεταναστών η πορεία για τη δολοφονία του 44χρονου
Συγκέντρωση στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος τα ξημερώματα της Τρίτης, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ' Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 2.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποία διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στο δρόμο τους, ενώ συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών σημειώνονται και στο ύψος της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών.
Βυθούλκας Διονύσης
Συγκέντρωση στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος τα ξημερώματα της Τρίτης, στην διασταύρωση των οδών Ηπείρου και Γ’ Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 2.000 άτομα. Ακολούθησε πορεία προς το Δημαρχείο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της οποία διαδηλωτές επιτέθηκαν σε μετανάστες που βρίσκονταν στο δρόμο τους, ενώ συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών σημειώνονται και στο ύψος της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών.
Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συγκεντρωμένοι στο σημείο της δολοφονίας, συμμετείχαν σε τρισάγιο που έγινε αρχικά και στη συνέχεια άκουσαν τους χαιρετισμούς από κατοίκους της περιοχής, αλλά και μέλη της Χρυσής Αυγής.
Από την Αστυνομία έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν 48 προσαγωγές από την περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας. Αλλές δύο προσαγωγές ατόμων έγιναν στην οδό Ακαδημίας.
Όπως έλεγαν οι διοργανωτές, στην κινητοποίηση συμμετείχαν άτομα που είχαν έρθει από διάφορα σημεία της Αττικής. Σε δηλώσεις τους κατηγορούσαν την κυβέρνηση και την δημοτική αρχή για απουσία αστυνόμευσης και έλεγαν πως εάν δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία της ζωής και των περιουσιών τους θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν προς την οδό Αθηνάς, στη περιοχή του Δημαρχείου, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με μετανάστες – μικροπωλητές που βρέθηκαν στον δρόμο τους.
Μετά τα επεισόδια, 13 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό, όλοι με ελαφρά τραύματα λόγω των επιθέσεων εναντίον τους στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.
Συμπλοκές σηγμειώθηκαν επίσης μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών στην περιοχή της Βίλα Αμαλίας, στην Αχαρνών, στο ύψος της Χέυδεν. Η Αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442