
Ένταση επικράτησε σε πορεία κατά της καταστολής στο κέντρο της Αθήνας
Συλλαλητήριο και πορεία προς την Βουλή, «Κατά της βίας και της βίαιης καταστολής των κοινωνικών αγώνων», πραγματοποίησαν αριστερές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα. Άγνωστοι άρπαξαν όπλο από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής στην οδό Ακαδημίας. Το μετρό δεν κάνει στάση στον σταθμό «Πανεπιστήμιο». Ένταση επικράτησε στην οδό Πανεπιστημίου.
Συλλαλητήριο και πορεία προς την Βουλή, «Κατά της βίας και της βίαιης καταστολής των κοινωνικών αγώνων», πραγματοποίησαν αριστερές οργανώσεις και σωματεία εργαζομένων.
Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 3.000 άτομα.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατώντας πανό με συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ σήκωσαν μαύρο πανό που έγραφε τη λέξη «Δολοφόνοι», καθώς και μία κοκκινόμαυρη σημαία στην κορυφή του κτιρίου.
Παρόντες ήταν και οι οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν, εδώ και καιρό στο σημείο, ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Η πορεία που ακολούθησε κατευθύνθηκε μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου και Σταδίου στο Σύνταγμα.
Στην πλατεία Συντάγματος δημιουργήθηκε ένταση όταν ομάδα διαδηλωτών άρχισε να πετά πέτρες κατά των αστυνομικών, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χημικών.
Η ατμόσφαιρα παρέμεινε τεταμένη επί ώρα στα Προπύλαια,που παραμένουν υπό κατάληψη. Φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων, οι οποίες σβήστηκαν από την Πυροσβεστική.
Μικροζημιές αναφέρθηκαν σε τρία καταστήματα και ένα γραφείο εταιρείας.
Σποραδικός κλεφτοπόλεμος μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών συνεχιζόταν μέχρι το βράδυ.
Συνολικά προσήχθησαν δύο άτομα.
Σημειώνεται ότι συνεχιζόταν ως αργά η κατάληψη των γραφείων της πρυτανείας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες αντιεξουσιαστών.
Νωρίτερα, άγνωστοι ξυλοκόπησαν δύο αστυνομικούς στην οδό Ακαδημίας και άρπαξαν το όπλο ενός από αυτούς, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο κεφάλι.
Το όπλο βρέθηκε λίγο αργότερα σε κοντινή απόσταση. Η Αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές ατόμων από την οδό Ακαδημίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ ασχολείται μόνο με τη δουλειά του
- Χρυσή εποχή για την UEFA!
- Η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με drones σε σπάνια επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας
- Από τον Μπάντι Χόλι στην Αριάνα Γκράντε: Πόση «ταυτότητα» έχει απομείνει στις φωνές της ποπ;
- Στην Ουάσιγκτον η τροποποιημένη πρόταση του Ιράν – Στόχος, η μόνιμη παύση του πολέμου
- Η υγεία των εργαζομένων δεν είναι η μόνη που κινδυνεύει από την εργασιακή πίεση – Κινδυνεύει και η οικονομία




