
Πιέσεις στην Κίνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ασκούν οι ΗΠΑ
Πιέσεις στο Πεκίνο για τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων και τα ανθρώπινα δικαιώματα άσκησαν η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζο Μπάιντεν, κατά την έναρξη του Σινο-αμερικανικού Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου. «Φόβοι και δυσπιστία επικρατούν και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού» παραδέχθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν οι «διαφωνίες και οι κακοί υπολογισμοί».
Πιέσεις στο Πεκίνο για τη βίαιη καταστολή διαδηλώσεων και τα ανθρώπινα δικαιώματα άσκησαν η Χίλαρι Κλίντον και ο Τζο Μπάιντεν, κατά την έναρξη του Σινο-αμερικανικού Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου.
«Φόβοι και δυσπιστία επικρατούν και στις δύο πλευρές του Ειρηνικού» παραδέχθηκε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθούν οι «διαφωνίες και οι κακοί υπολογισμοί».
Η Χ.Κλίντον τόνισε ότι η συμμετοχή στρατιωτικών αξιωματούχων στις στρατηγικές συνομιλίες θα βοηθήσουν να αποφευχθούν παρεξηγήσεις.
Από την πλευρά του, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν «έντονη διαφωνία» για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με τις ΗΠΑ και ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να επαναφέρει το θέμα ακτιβιστών που συλλαμβάνονται.
«Είναι σημαντικό να είμαστε ειλικρινής μεταξύ μας» τόνισε, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να επαναφέρει το θέμα των συλλήψεων Κινέζων δικηγόρων, δημοσιογράφων, καλλιτεχνών και μπλόγκερ.
Οι συνομιλίες περιλαμβάνουν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, από την Μέση Ανατολή και την Ασία, αλλά στο επίκεντρο θα τεθεί η Βόρειος Κορέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Global Sumud Flotilla: Ανοιχτή επιστολή των συγγενών και φίλων των απαχθέντων στην ελληνική κυβέρνηση
- Αντικαταστάτης του Μουρίνιο ο Μάρκο Σίλβα: «Συμφώνησε με τη Μπενφίκα» (pic)
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
- Ευρώπη: Γιατί τα νοικοκυριά πετάνε τόσα τρόφιμα; Κι όμως, μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη


