Μετ’ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις των πολιτών στη διάρκεια της πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.

Αναλυτικά για την Αττική:

  • ΕΘΕΛ (Μπλε λεωφορεία): θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός): θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα
  • Μετρό: θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας

Στη Θεσσαλονίκη, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του οργανισμού στην απεργία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Αλλαγές στις πτήσεις

Σοβαρές αλλαγές στο πτητικό τους πρόγραμμα, με ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων, ανακοίνωσαν για την προσεχή Τετάρτη, οι δύο μεγάλες ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, λόγω της στάσης εργασίας 12:00 με 16:00 που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Δείτε τις αλλαγές στο πρόγραμμα των πτήσεων εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών με τις οποίες θα ταξιδέψουν.

Δεμένα τα πλοία

Ακόμη, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στον Πειραιά λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγια τους. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τα πρακτορεία και τις εταιρείες πριν ταξιδέψουν.

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

Λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών τροποποιούνται ως εξής:

Για την Τρίτη

Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αθήνας αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών:

  • IC 74, 604, 605
  • Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 610 αναστέλλεται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Δίκαια
  • Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 91 αναστέλλεται στη διαδρομή Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη

Μεταξύ Αθήνας – Χαλκίδας – Αθήνας αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1558, 2530, 2533

Μεταξύ Θεσσαλονίκης – Έδεσσας – Θεσσαλονίκης αναστέλλεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 753

Μεταξύ Λάρισας – Βόλου – Λάρισας αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 1586, 1587

Μεταξύ Αεροδρομίου – Κιάτου – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4434, 4435

Μεταξύ Αεροδρομίου – Μαγούλας – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4236, 4237

Μεταξύ Αεροδρομίου – Α. Λιοσίων – Αεροδρομίου (Προαστιακός Αθήνας) αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4136, 4137

Μεταξύ Πειραιά – Α. Λιοσίων – Πειραιά (Προαστιακός Αθήνας) αναστέλλονται σε όλη τους τη διαδρομή τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 4336, 4337

Μεταξύ Πάτρας – Κιάτου αναστέλλεται σε όλη του τη διαδρομή το δρομολόγιο του λεωφορείου Λ23

Για την Τετάρτη

Αναστέλλονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών και εμπορευματικών αμαξοστοιχιών του δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου και Αθήνας – Πάτρας – Αθήνας.

Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 604 και 605 θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, χωρίς να παρέχεται η υπηρεσία συνοδευόμενων αυτοκινήτων.

Για την Πέμπτη

Μεταξύ Αλεξανδρούπολης – Δικαίων – Αλεξανδρούπολης αναστέλλεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 611 στη διαδρομή Δίκαια – Αλεξανδρούπολη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ