Η μονομερής διαγραφή του χρέους θα είναι «βήμα στο κενό», τονίζει ο Ν.Καραμούζης
Κατά των απόψεων περί μονομερούς διαγραφής του δημόσιου χρέους της χώρας τάχθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ένα βήμα στο κενό που πρέπει να αποφευχθεί».
Πουτέτση Χριστίνα
Κατά των απόψεων περί μονομερούς διαγραφής του δημόσιου χρέους της χώρας τάχθηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank, Νικόλαος Καραμούζης, υπογραμμίζοντας ότι είναι «ένα βήμα στο κενό που πρέπει να αποφευχθεί».
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κλειστή συνεδρίαση της 19ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μελών του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), υπογράμμισε ότι η μονομερής διαγραφή του δημόσιου χρέους είναι μια «ψευδεπίγραφη λύση» η οποία υιοθετείται από διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα που έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία της χώρας.
Επισήμανε μάλιστα ότι, αν υιοθετηθεί η λύση της διαγραφής, «ενέχει τον κίνδυνο να τεθούν σε τροχιά απροσδιόριστες αρνητικές οικονομικές, κοινωνικές, διεθνείς δυναμικές και φαύλοι κύκλοι, που μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά αποσταθεροποιητικοί, μεγεθύνοντας το πρόβλημα και με καταστρεπτικές συνέπειες για την Ελλάδα και δυνητικές περιπέτειες για την Ευρώπη».
Επιπλέον υποστήριξε ότι χρειάζεται να «πνεύσει ένας άνεμος οικονομικής ελευθερίας και ανοικτών αγορώνπου θα βελτιώνει την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας», μέσω, μεταξύ άλλων, της ενίσχυσης των ιδιωτικών επενδύσεων και των υποδομών,της αναβάθμισης της παιδείας και του ανοίγματος στον ανταγωνισμό των αγορών και των κλειστών επαγγελμάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ιράν: Δοκιμάζεται η εκεχειρία, αντικρουόμενες δηλώσεις για τις διαπραγματεύσεις – Τι συμφώνησαν Ισραήλ και Λίβανος
- Οδηγός: Τα 10+4 «κλειδιά» για ανακαίνιση χωρίς εκπλήξεις
- Συνταγή: Καλοκαιρινό μπριάμ
- Αφθώδης πυρετός στη Λέσβο: Η διαφωνία ανάμεσα σε ΥΠΑΑΤ και ΥΠΕΝ για την επιλογή του ΧΥΤΑ και τα πολλά προβλήματα στον χώρο
- Χειρότερες οι υπηρεσίες υγείας όταν οι νοσηλευτές έχουν burnout
- Πολυνομοσχέδιο: Μέτρα για στεγαστικό και νοικοκυριά, αναδρομικές αυξήσεις σε συντάξεις
- Πανελλαδικές ΕΠΑΛ: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας σήμερα
- Τα superfoods του καλοκαιριού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442