
«Εκτός εποχής γρίπης» βρίσκεται πλέον η Ελλάδα αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Την λήξη του συναγερμού για την γρίπη Η1Ν1 στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων αφού τις τελευταίες ημέρες δεν καταγράφονται πλέον νέα περιστατικά.
Δουρμούσογλου Μιχάλης
Την λήξη του συναγερμού για την γρίπη Η1Ν1 στην Ελλάδα ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων αφού τις τελευταίες ημέρες δεν καταγράφονται πλέον νέα περιστατικά.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Κέντρο αναφέρει ότι βρισκόμαστε «εκτός εποχής γρίπης» καθώς από τις 4 Απριλίου του 2011 δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Επιπλέον, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι για έκτη συνεχή εβδομάδα (δηλαδή από το τέλος Μαρτίου) η εμφάνιση της γρίπης βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μάλιστα τη Μεγάλη Εβδομάδα (17-23 Απριλίου) δεν ανιχνεύτηκε κανένα θετικό δείγμα γρίπης.
Κατά την περίοδο 2010-2011, 368 άτομα νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας εξαιτίας της γρίπης από τους οποίους οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται ακόμη. Συνολικά καταγράφηκαν 179 θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Apple και η επόμενη ημέρα
- ΗΠΑ: Δισεκατομμύρια για «ασπίδα πυραύλων» – Μαζική ενίσχυση της ναυτικής άμυνας
- Μάλι: Συντονισμένη επίθεση ενόπλων στο Μπαμακό
- Η φορολογία της Ιταλίας «μαγνητίζει» τους πλούσιους
- Πυροβολισμοί στο Δείπνο της Ένωσης Ανταποκριτών του Λευκού Οίκο – Απομακρύνθηκαν οι επίσημοι και ο Τραμπ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
