
Η πιο “σπάταλη” ομάδα της Formula 1
Η Ferrari δαπανά σχεδόν διακόσια εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, ωστόσο ο μέσος όρος των προϋπολογισμών των ομάδων της Formula 1 έχει μειωθεί σε ποσοστό άνω του 50% την τελευταία πενταετία.
Με προϋπολογισμό 199 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, η Scuderia Ferrari είναι η ομάδα της Formula 1 με το μεγαλύτερο “πορτοφόλι”. Στο άλλο άκρο, η Hispania Racing Team ξοδεύει “μόνο” 34 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, όπως αποκαλύπτει η γαλλική έκδοση Business Book GP.
Η έκθεση αποδεικνύει ότι ο σύνδεσμος των ομάδων της F1 (FOTA) και η FIA κατάφεραν να μειώσουν τους προϋπολογισμούς των ομάδων σε ποσοστό άνω του 50%. Στο μέσον της δεκαετίας του 2010 ο προϋπολογισμός των “πλουσιότερων” ομάδων, όπως της Toyota, άγγιζε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια το χρόνο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η ισπανική εφημερίδα El Mundo Deportivo, ο μέσος όρος του προϋπολογισμού των ομάδων μειώθηκε από 209 εκατομμύρια ευρώ το 2009, σε 119 εκατομμύρια το 2010 και σε 113 εκατομμύρια το 2011.
Ωστόσο, η μείωση του μέσου όρου σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αποχώρηση των εργοστασιακών ομάδων της Toyota, της BMW και της Renault και αντίστοιχα στην είσοδο μικρών ομάδων, με πολύ χαμηλό προϋπολογισμό. Στον αντίποδα, οι κορυφαίες ομάδες καλύπτουν άνω του 50% των εξόδων της από τους χορηγούς τους.
auto.in.gr
- EPPO: Στη δημοσιότητα οι δύο επιστολές της Κοβέσι για την τροπολογία Φλωρίδη
- Η Τεχεράνη εξετάζει νέα πρόταση των ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του Πακιστανού μεσολαβητή
- LIVE: Φράιμπουργκ – Άστον Βίλα
- Ευρωκοινοβούλιο: Ο συμπρόεδρος των Πρασίνων παραιτείται παραδεχόμενος «ανάρμοστες σχέσεις»
- Κάννες 2026: Στην πυρά ο Σεμπάστιαν Σταν για το «ξέσπασμα» κατά του Ντόναλντ Τραμπ
- Κρίση στη Μέση Ανατολή: Πώς να ταξιδέψετε αυτό το καλοκαίρι χωρίς απρόοπτα, ακυρώσεις και επιπλέον έξοδα
