Μέχρι τέλους θα φτάσει η ΠΑΕ ΑΕΚ τη δικαστική διαμάχη της με Ψωμιάδη
Τη δέσμευση του Ντέμη Νικολαΐδη, πως θα φτάσει μέχρι τέλους τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Ψωμιάδη επιβεβαίωσε ο Χάρης Οικονομόπουλος. Ο δικηγόρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, η οποία προσφέρει αμέριστη στήριξη στη συγκεκριμένη προσπάθεια, τόνισε πως θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την είσπραξη των 44 εκατ. ευρώ. που επιδικάστηκαν στην Ενωση και την καταδίκη των εμπλεκομένων.
Τη δέσμευση του Ντέμη Νικολαΐδη, πως θα φτάσει μέχρι τέλους τη δικαστική διαμάχη με την οικογένεια Ψωμιάδη επιβεβαίωσε ο Χάρης Οικονομόπουλος. Ο δικηγόρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, η οποία προσφέρει αμέριστη στήριξη στη συγκεκριμένη προσπάθεια, τόνισε πως θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την είσπραξη των 44 εκατ. ευρώ. που επιδικάστηκαν στην Ενωση και την καταδίκη των εμπλεκομένων.
Αναλυτικά όσα είπε ο Χάρης Οικονομόπουλος στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»
Για την απόφαση που δικαίωσε την ΑΕΚ:
«Στις 8 Φεβρουαρίου τελεσιδίκησε η απόφαση που επιδίκασε 44 εκατ. ευρώ που οφείλει η οικογένεια Ψωμιάδη στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Τώρα, με τους τόκους, τα χρήματα αυτά έχουν φτάσει στα 70 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση γι’ αυτή την υπόθεση. Τα μόνα έξοδα αφορούν την έρευνα των περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας Ψωμιάδη».
Για τις ενέργειες που γίνονται τώρα:
«Κοινοποιήθηκε η κατάσχεση σε όλες τις τράπεζες της Ελλάδας. Βρέθηκαν κάποιοι λογαριασμοί, που δεν θα ήθελα, όμως, να τους αποκαλύψω. Σε κάθε περίπτωση, οι 24 τράπεζες απάντησαν. Σε κάποιες από αυτές υπάρχουν λογαριασμοί, έστω και με λίγα χρήματα. Με την επιμονή του Ντέμη που παρίσταται σε όλα τα δικαστήρια, επιδιώκεται η είσπραξη οποιουδήποτε ποσού μπορεί να εισπραχθεί και η ποινική δίωξη των εμπλεκομένων».
Για τα ποσά που διεκδικούνται:
«Η ΑΕΚ διεκδικεί επιταγές για τηλεοπτικά δικαιώματα και ποσό περίπου 13 εκατ. ευρώ για την έκδοση πλαστών τιμολογίων στους Θρακομακεδόνες, αλλά και για ποσά που αφορούν πρόστιμα που βάρυναν την ΑΕΚ εξαιτίας της κακοδιαχείρισης. Όλα αυτά τα χρήματα επιδικάστηκαν με την απόφαση στην ΑΕΚ».
Για τον κίνδυνο της παραγραφής του αδικήματος:
«Ψάχνουμε τα χρήματα και θα τα βρούμε. Υπάρχουν δύο ποινικά δικαστήρια σε εξέλιξη. Το πρώτο στις 18 Μαΐου, το οποίο θα γίνει μετά από προσφυγή το 2003! Υπενθυμίζω, όμως, ότι στα 15 χρόνια παραγράφεται το αδίκημα. Αν δοθεί άλλη μια αναβολή τώρα και άλλη μια στις 6 Ιουνίου (όπου η υπόθεση είναι ήδη εξ αναβολής) το ενδεχόμενο της παραγραφής δεν θα είναι μακριά.
» Θα είναι μια ομολογία αποτυχίας του συστήματος της δικαιοσύνης αν συμβεί αυτό. Αν οι τακτικές που μεταχειρίζονται οι κατηγορούμενοι τέτοιων ενεργειών αποδεικνύονται αποτελεσματικές, ώστε να γλιτώνουν την τιμωρία. Το σύστημα της ατιμωρησίας πρέπει να πάψει. Και αυτό πρέπει να γίνει με πρωτοβουλία της Δικαιοσύνης. Θα πρέπει να δικάζει όσο το δυνατόν ταχύτερα και όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο».
Για τη σημασία που έχει το θέμα για την ΑΕΚ:
«Αυτή η υπόθεση δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια υπόθεση που με πρωτοστάτη τον Ντέμη Νικολαΐδη, τη συνεργασία με την ΠΑΕ και τους υπόλοιπους συνεργάτες μου, είμαστε αποφασισμένοι να την πάμε μέχρι το τέλος. Ακόμα και αν δε βρεθεί καμία δραχμή. Υπάρχουν άνθρωποι που έγιναν ΑΕΚ, επειδή πιστεύουν ότι με βάση αυτές τις αρχές πρέπει να πορεύεται η ομάδα τους. Θα τους απογοητεύαμε αν δεν ενεργούσαμε έτσι».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους μετά το νέο «καρφί» του Τραμπ
- Αυστραλία: Δασικές πυρκαγιές κατέκαψαν σπίτια – Νεκρός ένας πυροσβέστης
- Νέα σενάρια για Ολυμπιακό και Ουάσινγκτον (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442