Αποχώρηση της Ελλάδας από τουρνουά παίδων λόγω της παρουσίας ομάδων από τα κατεχόμενα της Κύπρου
Την αποχώρηση της Ελλάδας από το τουρνουά βόλεϊ «Kids Festival», το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παίδων στην Αγκυρα, είχε ως αποτέλεσμα η παρουσία ομάδων από τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Την αποχώρηση της Ελλάδας από το τουρνουά βόλεϊ «Kids Festival», το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο των Παγκόσμιων Αγώνων Παίδων στην Αγκυρα, είχε ως αποτέλεσμα η παρουσία ομάδων από τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Στη διοργάνωση εμφανίστηκε με πολυάριθμη αποστολή, αλλά και με δική του σημαία, το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί από καμία χώρα. Η παρουσία της ομάδας από τα κατεχόμενα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Αχιλλέα Μαυρομμάτη, να έρχεται σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα και να αποφασίζει τελικά να αποσύρει την ελληνική συμμετοχή.
Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ενδέχεται να βγάλει ανακοίνωση επί του θέματος.
Η χώρα μας θα συμμετείχε στους αγώνες βόλεϊ, μπάντμιντον και πάλης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ε.Ο.ΠΕ:
«Η Ε.Ο.ΠΕ., σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αποφάσισε να αποσύρει από τη συνέχεια της διοργάνωσης την ομάδα επίλεκτων κοριτσιών που ταξίδεψε στην Αγκυρα για το Kids Festival.
Ο λόγος είναι ότι διαπιστώθηκε πως σε άλλα αθλήματα της ευρύτερης διοργάνωσης που εντάσσεται και το τουρνουά βόλεϊ, συμμετέχουν αθλητές από τα κατεχόμενα της Κύπρου.
Η επίλεκτη ελληνική ομάδα αγωνίστηκε νωρίς το πρωί κόντρα στην Ολλανδία και στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους αγώνες μετά τις επαφές της ελληνικής ομοσπονδίας με την Πολιτεία.
Η αποστολή αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την Τρίτη 26 Απριλίου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]
- Η Ιαπωνία καλεί τον πρεσβευτή της Κίνας για έντονες διαμαρτυρίες
- Νιγηρία: Εκατό απαχθέντες μαθητές απελευθερώθηκαν, περίπου 165 αγνοούνται
- Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]
- Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]
- Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]