Μπορεί το πρόσφατα ανανεωμένο Forester να πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα στην ελληνική αγορά, ωστόσο, στη μακρινή Ανατολή και συγκεκριμένα στη Σαγκάη, η Subaru αποκάλυψε ήδη τον πιθανό αντικαταστάτη του.

Το XV Concept, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, αποτελεί ένα ακόμη τυπικό δείγμα της κατηγορίας των crossover, θυμίζοντας περισσότερο τις προηγούμενες γενιές Forester παρά τη σημερινή.

Το μήκος του φτάνει τα 4,45 μέτρα και αν απομονώσεις την εξάγωνη κεντρική εισαγωγή αέρα με το έμβλημα της φίρμας, τους εντυπωσιακούς τροχούς και τα μαύρα προστατευτικά των θόλων, τότε αυτό που μένει είναι το χαρακτηριστικό χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό, αντιστοίχως, ξεχωρίζουν οι δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων και η χορταστική, σε διαστάσεις, οθόνη υγρών κρυστάλλων που φιλοξενεί η κεντρική κονσόλα.

Τρεις ακόμη οθόνες συμπληρώνουν τον εξοπλισμό του πρωτότυπου Subaru. Μία αφιερωμένη στο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, μία που προβάλει τις ενδείξεις του υπολογιστή ταξιδίου και μία για το ηχοσύστημα.

Όπως σε κάθε Subaru, έτσι και στο XV Concept o κινητήρας είναι επίπεδος (boxer), τετακύλινδρος χωρητικότητας 2,0 λίτρων και το κιβώτιο που τον συνοδεύει αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.

auto.in.gr