
Στην εκταφή του Σαλβαδόρ Αλιέντε προχωρά η Χιλή για να λυθεί το «αίνιγμα» του τέλους του
Η δικαιοσύνη στη Χιλή διέταξε την εκταφή του πρώην προέδρου, Σαλβαδόρ Αλιέντε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για να ερευνηθεί εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου 1973.
Η δικαιοσύνη στη Χιλή διέταξε την εκταφή του πρώην προέδρου, Σαλβαδόρ Αλιέντε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται για να ερευνηθεί εάν αυτοκτόνησε ή δολοφονήθηκε στη διάρκεια του πραξικοπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου 1973.
Ο δικαστής Μάριο Καρόσα αποδέχτηκε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από την οικογένεια του πρώην προέδρου και η εκταφή του πρόκειται να γίνει «το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου» ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης.
Ο Αλιέντε, πρόεδρος της Χιλής από το 1970, βρέθηκε νεκρός από σφαίρα μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Λα Μονέδα στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος του Αουγκούστο Πινοτσέτ, το 1973.
Στη νεκροψία-νεκροτομή που έγινε τότε διαπιστώθηκε ότι ο Αλιέντε αυτοκτόνησε με μια σφαίρα στο πηγούνι· η οικογένεια του όμως ως και σήμερα επιμένει ότι δολοφονήθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αργεντινή: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου
- Βενεζουέλα: Εμφανίζεται ως η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ σε χάρτη που ανάρτησε ο Τραμπ (εικόνα)
- Ιράν: Και η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επιθέσεις τον Μάρτιο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Νότια Αφρική: Απομακρύνονται εσπευσμένα 300 υπήκοοι Γκάνας έπειτα από επεισόδια ξενοφοβικής βίας
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
