
Στο πράσινο οι ευρωπαϊκές αγορές και η Γουόλ Στριτ την Παρασκευή
Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και η Νέα Υόρκη. Χαμηλότερα το ευρώ, λόγω των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά της Ευρωζώνης μετά την υποβάθμιση της Ιρλανδίας και τις συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ψυχογιός Βασίλης
Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και η Νέα Υόρκη. Χαμηλότερα το ευρώ, λόγω των ανησυχιών για τα δημοσιονομικά της Ευρωζώνης μετά την υποβάθμιση της Ιρλανδίας και τις συζητήσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Στην Ευρώπη, ο κλάδος των τροφίμων ήταν από τους ευνοημένους της συνεδρίασης μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Nestle.
Στην Νέα Υόρκη, τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τη μεταποίηση καλλιέργησαν θετικό κλίμα.
Στο κόκκινο όμως βρέθηκαν οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan μετά τα μειωμένα έσοδα που ανακοίνωσε η πρώτη.
Τους δείκτες πίεσαν και τα αυξημένα έξοδα της Google (η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά 8,3%).
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX30 έκλεισε με άνοδο 0,44% ενώ ο CAC40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,1%. Άνοδο 0,5% κατέγραψε και ο FTSE100 στο Λονδίνο.
Στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones έκλεισε στις 12.341,83 μονάδες με άνοδο 0,46% ενώ ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,16%. Με ενίσχυση 0,4% έκλεισε και ο S&P500.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι δύο τελευταίες σοροί των δυτών που εγκλωβίστηκαν σε υποθαλάσσια σπηλιά
- ΕΕ καλεί Μέρκελ για να μιλήσει με τον Πούτιν
- «Ανήκει σε όλους μας»: Βίντεο-έπος της Άρσεναλ για την κατάκτηση του τίτλου με πρωταγωνιστή τον Αρσέν Βενγκέρ (vid)
- Λάβρος Ανδρουλάκης: Προσφυγή κατά Δεμίρη, «εκθέτετε τη χώρα διεθνώς» – Αδικαιολόγητη η άρνηση του Τζαβέλλα να προσέλθει
- Απώλεια κιλών: Γιατί ο σκύλος σας χάνει μύες και πώς η διατροφή συμβάλλει στην υγεία του
- «Κρύβεται» ο Τζαβέλας από τον έλεγχο της Βουλής – Η επιστολή του – Παρουσία Ανδρουλάκη η συνεδρίαση



