
Την Τετάρτη οι πρώτες προκηρύξεις του επενδυτικού νόμου ύψους 2,2 δισ. ευρώ
Την Τετάρτη θα προκηρυχθούν τα πρώτα σχέδια του επενδυτικού νόμου, αξίας 2,2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναθέρμανση της οικονομίας, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.
Κωστούλας Γεώργιος
Την Τετάρτη θα προκηρυχθούν τα πρώτα σχέδια του επενδυτικού νόμου, αξίας 2,2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναθέρμανση της οικονομίας, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης.
Μιλώντας την Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι «σε ενάμιση μήνα από τώρα, τέλος Μαΐου, υπολογίζεται ότι θα έχουν υποβληθεί χιλιάδες επενδυτικά σχέδια που θα χρηματοδοτήσει και θα στηρίξει με τα κίνητρά του ο επενδυτικός νόμος, μέσω του ΕΤΕΑΝ».
Με αυτόν τον τρόπο, συμπλήρωσε, θα αντισταθμισθούν οι επιπτώσεις από «το γνωστό πρόβλημα που έχει ο επιχειρηματίας στη χρηματοδότησή του απευθείας από τις τράπεζες».
Ο υπουργός είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει άλλη οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων, διότι δεν το αντέχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι και κατ’ επέκταση η αγορά.
Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, εκτίμησε ότι στο τέλος του χρόνου θα φτάσει στο 2,5%, σημείωσε ότι υπάρχουν μειώσεις τιμών σε 750 προϊόντα και έχει γίνει απορρόφηση των αυξήσεων του ΦΠΑ σε 2.500 προϊόντα και ανέφερε ότι από το 4,5% που βρίσκεται τώρα ο τιμάριθμος «η πραγματική αύξηση είναι το 1%», αφού «το υπόλοιπο ποσοστό οφείλεται στους φόρους που επιβάλλονται, λόγω αναγκαίας πολιτικής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρούτε ανέλαβε να φέρει σε πέρας το 5% του ΝΑΤΟ – Ζητά από τις αμυντικές βιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγή
- Διανυκτερεύσεις: Αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Οι κορυφαίοι, οι εκπλήξεις και το «Live Your Myth in Greece»
- Ολυμπιακός: Η συνέντευξη Τύπου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
- Σταύρος Φλώρος: Το πρώτο βίντεο μέσα από το νοσοκομείο
- Μειώνεται ο πληθυσμός, εκτοξεύονται τα ενοίκια – Η ακτινογραφία της κρίσης
- Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League

