Audi A3 2012 & R8 Spyder GT: Σκιαγραφώντας το μέλλον
Μία σειρά σκίτσων αποκαλύπτει την επόμενη γενιά του Α3, όπως άλλωστε και την περιορισμένης παραγωγής έκδοση του R8 Spyder.
Σε συνέχεια της παγκόσμιας πρεμιέρας του Α3 Concept στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το Μάρτιο 2011, η Audi φέρνει στο φως της δημοσιότητας σκίτσα που αποκαλύπτουν περισσότερες -σχεδιαστικές τουλάχιστον- λεπτομέρειες του δημοφιλέστατου μικρομεσαίου.
Διαθέτοντας sedan και hatchback εκδόσεις, το πολυαναμενόμενο A3 ακολουθεί το σχεδιαστικό παράδειγμα του νέου Α6, πλαισιώνοντας την χαρακτηριστική τραπεζοειδή μάσκα με δύο εξίσου εντυπωσιακές εισαγωγές αέρα.
Δεδομένη, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να θεωρούμε την ύπαρξη φωτιστικών σωμάτων ημέρας τεχνολογίας, όπως άλλωστε και την παρουσία των υπερτροφοδοτούμενων βενζινοκινητήρων άμεσου ψεκασμού, οι οποίοι θα ξεκινούν από τα 1,2 λίτρα και θα προσφέρονται από την αρχή της εμπορικής πορείας του αυτοκινήτου.
Αισθητή, πάντως, αναμένεται να είναι η διαφοροποίηση στον προσανατολισμό ανάμεσα στις τετράθυρες και τις τρίθυρες εκδόσεις, όπως αφήνει να εννοηθεί το σκίτσο που αποκαλύπτει το μπροστινό τμήμα του Α3 hatchback.
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου το γνωστό, από τις μεγαλύτερες προτάσεις της φίρμας, πολυχειριστήριο ΜΜΙ πρωταγωνιστεί στην κεντρική κονσόλα, ενώ το κυκλικό σχεδιαστικό μοτίβο των αεραγωγών αυτή τη φορά βρίσκει συνέχεια στον πίνακα οργάνων.
Παράλληλα με το Α3, η Audi σχεδιάζει και την κορυφαία έκδοση του R8 Spyder. To περιορισμένης παραγωγής roadster θα φέρει τα διακριτικά GT και ακολουθώντας το παράδειγμα της coupe εκδοχής του θα εξοπλίζεται με τον V10 κινητήρα απόδοσης 560 ίππων.
auto.in.gr
- Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ: «Τάδε Εφη Ξένου» – 25 χρόνια πολιτικής ιστορίας με μολύβι και χαρτί
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα στο Μπρούκλιν – Νεκρή 41χρονη τρανς από τον εραστή της
- Ισπανία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυροβολισμούς – Αναζητείται ο δράστης
- Σαν Ντιέγκο: «Θυσίασε τη ζωή του» ο φύλακας του τζαμιού και πατέρας οκτώ παιδιών – Φιλοναζί οι δράστες
- Το B/innovate ανέδειξε τη νέα γενιά καινοτομίας και δημιουργικότητας
- «Spygate»: Γιατί είναι στον «αέρα» ο αγώνας των 300.000.000 – «Φωτιά» στο αγγλικό ποδόσφαιρο!
- Γιατί κρατάμε τα κινητά τηλέφωνα στα συρτάρια – Πάνω από 5,3 δισ. αχρησιμοποίητες συσκευές smartphones
- Ηλεκτρικό πατίνι: Οι αλλαγές που έρχονται και γιατί η ασφάλιση μπαίνει όλο και περισσότερο στη συζήτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 19.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-18398973-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442