
Κάτω από τις 1.500 μονάδες το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τις 1.500 μονάδες και τους επενδυτές να προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
Κωστούλας Γεώργιος
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
Στο επίκεντρο είναι οι εκτιμήσεις ότι το έλλειμμα του 2010 έκλεισε πάνω από το 10% του ΑΕΠ, η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη κατά 0,25% σε 1,25% καθώς και τα σενάρια αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Στις 15:00 ο γενικός δείκτης ήταν χαμηλότερα κατά 2,27% στις 1.491,96 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 62,7 εκατ. ευρώ. Το χαμηλό της συνεδρίασης είναι οι 1.482 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 2,34%, της μεσαίας υποχωρούσε κατά 3,27% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 4,76%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 2,69%. Η ΕΤΕ υποχωρούσε κατά 1,95% στα 6,04 ευρώ και η Alpha κατά 2,46% στα 4,36 ευρώ.
Στις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο ξεχώριζαν, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΕ (-2,46% στα 7,52 ευρώ), ΟΠΑΠ (-3,85% στα 15 ευρώ) και ΔΕΗ (-3,51% στα 11,53 ευρώ).
Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξή του στα «Νέα», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, τονίζοντας ότι αν είναι προς το συµφέρον του ∆ηµοσίου να πωληθεί το 34% αυτό θα γίνει.
Στο σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 153 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 23 σε θετικό, ενώ 19 ήταν αμετάβλητες.
Στην αγορά ομολόγων, το spread διαμορφωνόταν στις 940 μονάδες βάσης (+3 σε σχέση με το άνοιγμα) και το επιτόκιο του 10ετούς τίτλου στο 12,79% (+0,03%).
Στις υπόλοιπες ευρωαγορές επικρατούν σταθεροποιητικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSΕ-100 ενισχυόταν κατά 0,28% στις 6.026,81 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωνε πτώση 0,05% στις 4.052,73 μονάδες και στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης Dax ήταν υψηλότερα κατά 0,12% στις 7.188,49 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν κυρίως ανοδικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-255 τερμάτισε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,11% στις 9,718,89 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δολοφονία 20χρονου στην Κρήτη: Πώς έστησε την ενέδρα θανάτου ο 54χρονος
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Κληρονομικό δίκαιο: Ασπίδα προστασίας για τις περιουσίες των κληρονόμων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442