
Δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων για κύκλωμα «νονών» της νύχτας
Περισσότερα από 200 άτομα εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε τέσσερα κυκλώματα που παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης ενώ κατηγορούνται ακόμη για τοποθετήσεις βομβών, εμπρησμούς σε καταστήματα, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά και άλλα αδικήματα.
Περισσότερα από 200 άτομα εμπλέκονται, σύμφωνα με την αστυνομία, σε τέσσερα κυκλώματα που παρείχαν «προστασία» σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης ενώ κατηγορούνται ακόμη για τοποθετήσεις βομβών, εμπρησμούς σε καταστήματα, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εμπορία ανθρώπων, ναρκωτικά και άλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 217 ατόμων εκ των οποίων τα 70 αποτελούσαν τα βασικά μέλη τεσσάρων ομάδων που δρούσαν σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα τους είναι αστυνομικοί και δημόσιοι υπάλληλοι. Από τους κατηγορούμενους έχουν συλληφθεί 22 ενώ άλλοι βρίσκονται ήδη στις φυλακές.
Από την πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι οι δράστες «πωλούσαν προστασία» σε 268 καταστήματα (μεταξύ άλλων νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, κρεπερί, σουβλατζίδικα, εστιατόρια, καφετέριες κ.α.) σε Αττική, Κόρινθο, Λουτράκι, Χαλκίδα και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και λάμβαναν από τους επιχειρηματίες από 500 έως 3.000 ευρώ κάθε μήνα.
Επίσης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων επτά πιστόλια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, εννέα γεμιστήρες, 450 φυσίγγια, 81.000 ευρώ, αλεξίσφαιρα γιλέκα, στιλέτα, ηλεκτρικοί εκκενωτές, συστήματα παρακολούθησης (κοριοί), φωτοβολίδες, δεκάδες κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, βιβλιάρια τραπεζών με μεγάλα χρηματικά ποσά, χαρτοφυλάκια μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων κ.ά.
Όπως διαπιστώθηκε η 1η ομάδα είχε 20 βασικά μέλη εκ των οποίων οι τρεις «αρχηγοί» είναι έγκλειστοι στις φυλακές και κατόπιν εντολής τους παρείχαν «προστασία» σε 48 καταστήματα και τοποθέτησαν βόμβες σε πέντε επιχειρήσεις στην Αττική πέρυσι. Παράλληλα συγκέντρωναν στοιχεία για τον εντοπισμό των τριών «αρχηγών» αντίπαλης ομάδας και μάλιστα ανέθεσαν σε «εκτελεστή» αφού του έδωσαν 50.000 ευρώ να σκοτώσει δυο αρχηγικά μέλη άλλης ομάδας.
Η 2η ομάδα είχε 29 μέλη εκ των οποίων οι τρεις ήταν «αρχηγοί». Παρείχαν «προστασία» σε 130 επιχειρήσεις, συγκέντρωναν πληροφορίες για μέλη άλλης ομάδας. Ακόμη προκειμένου να σκοτώσουν τρεις «αντιπάλους» είχαν προμηθευτεί όπλο ελεύθερου σκοπευτή. Επιπροσθέτως επιχείρησαν να εξαπατήσουν την Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με υπαλλήλους της ανταλλάσσοντας πλαστά χαρτονομίσματα με γνήσια. Αρχηγικό μέλος αυτής της ομάδας κατηγορείται ότι οργάνωσε την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αλόννησο τον Αύγουστο του 2010.
Η 3η ομάδα αποτελούνταν από 11 μέλη. Κατηγορούνται ότι παρείχαν «προστασία» σε 41 καταστήματα, διακινούσαν ναρκωτικά και εξανάγκαζαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να τοποθετήσουν παράνομα ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά.
Η 4η ομάδα αποτελούνταν από εννέα μέλη και «πωλούσαν προστασία» σε 14 επιχειρήσεις, όπως σουβλατζίδικα αλλά και κυλικεία Πανεπιστημίου. Παράλληλα ασχολούνταν με διακίνηση ναρκωτικών και με τοκογλυφία. Επίσης στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης των μελών της συγκεκριμένης ομάδας εξιχνιάστηκε ένοπλη συμπλοκή που είχε γίνει στα Ριγανά Αγρινίου μεταξύ μελών αντίπαλων ομάδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
- Οι δράστες της επίθεσης στο τζαμί στο Σαν Ντιέγκο, μετέδιδαν σε live streaming – Είχαν ναζιστικά σύμβολα [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για «πραξικόπημα» στη Βολιβία, κατά του κεντροδεξιού προέδρου Πας
- Η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων στην Πολωνία δεν έχει ματαιωθεί, λέει ο Βανς
- Νορβηγία: Έκκληση των πρωθυπουργών της Ινδίας και των σκανδιναβικών χωρών υπέρ της πολυμερούς συνεργασίας
- Τσέλσι – Τότεναμ 2-1: Έχασε και η παραμονή θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική

