
Ορθώς η Ελλάδα συμμετέχει στο επιχειρησιακό σχέδιο για τη Λιβύη, είπε ο Δ.Αβραμόπουλος
Τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής θα ενημερώσει την Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας σχετικά με τον συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Το ίδιο θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Μαργαρίτη Κυριακή
Τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής θα ενημερώσει την Τρίτη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας σχετικά με τον συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Το ίδιο θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για την κατάσταση στη Λιβύη, τον στρατιωτικό σχεδιασμό και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, από φίλες και σύμμαχες χώρες, για διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στο ελληνικό έδαφος.
«Πολύ ορθά η Ελλάδα, ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και ανταποκρινόμενη στις συμβατικές υποχρεώσεις της, συμμετέχει στο επιχειρησιακό σχέδιο για τη Λιβύη, πάντοτε όμως διασφαλίζοντας τον δικό της ρόλο και μένοντας μακριά από κάθε μορφής στρατιωτική επέμβαση» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η αναζήτηση στρατηγείου για να διαχειριστεί την όλη επιχείρηση περιπλέκει τα πράγματα και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.
Τέλος, ο κ.Αβραμόπουλος επανέλαβε την πάγια στάση της ΝΔ να συνεισφέρει με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις, στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής στάσης σε αυτά τα ζητήματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δίκη για τα Τέμπη: Διορίστηκαν τρεις συνήγοροι στον Κουζή – «Το δικαστήριο δεν θέλει ακυρότητες αλλά ούτε καθυστερήσεις»
- Ο Ολυμπιακός αποκάλυψε την εκτός έδρας εμφάνιση για τη σεζόν 2026-27 (pic)
- Δημοσκόπηση Prorata: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ – Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 69%
- Ο πατέρας του Χάαλαντ μίλησε για τη Ρεάλ και τον γιο του: «Όλοι θέλουν να παίξουν εκεί»
- Πόσο επικίνδυνο ήταν το τοξικό νέφος από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο – «Έχει γίνει ανίχνευση σωματιδίων και στην Αττική»
- ΔΕΔΔΗΕ: Προσοχή για τηλεφωνική απάτη – Επιτήδειοι προσποιούνται υπαλλήλους της εταιρείας για να αποσπάσουν χρήματα
