
Τα σκουπίδια «πνίγουν» και πάλι τη Θεσσαλονίκη
Σε μόνιμη πληγή τείνει να εξελιχθεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά, ενώ μόλις 15 απορριμματοφόρα προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία τάξη και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης.
Σε μόνιμη πληγή τείνει να εξελιχθεί για τη Θεσσαλονίκη το θέμα των σκουπιδιών. Τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά, ενώ μόλις 15 απορριμματοφόρα προσπαθούν από το πρωί να βάλουν μία τάξη και να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν τα απορριμματοφόρα «στέγνωσαν» από βενζίνη και δεν βγήκαν για αποκομιδή. Το ζήτημα λύθηκε, καθώς υπήρξε συμφωνία της διοίκησης του δήμου με την εταιρία πετρελαίου, στην οποία υπάρχει συσσωρευμένη οφειλή της τάξης των 700.000 ευρώ, και έτσι τα απορριμματοφόρα επέστρεψαν και πάλι στους δρόμους.
Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο επιδείνωσε την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι κάδοι να ξεχειλίζουν από σκουπίδια, γεγονός που προκαλεί τη δυσφορία των πολιτών. «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ελπίζουμε να καθαρίσουμε την πόλη. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν περίπου 600 – 700 τόνοι σκουπιδιών» δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Στάθης Αβραμίδης.
Πλην των καυσίμων, το πρόβλημα εντείνεται λόγω της έλλειψης προσωπικού, καθώς έληξαν οι οκτάμηνες συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα και οι νέοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν το επόμενο διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα social media στο εδώλιο: Μαζικές αγωγές στις ΗΠΑ για «εθισμό» των μαθητών
- Αντίστροφη μέτρηση για να κλείσουν τα σχολεία – Πότε τελειώνουν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια
- Είναι απειλή για το περιβάλλον η εξόρυξη άμμου; Τι απαντά ο ΟΗΕ
- Στολίσκος για τη Γάζα: Άγνωστο πλοίο πλησιάζει τα πλοιάρια, λέει ακτιβιστής που συμμετέχει στην αποστολή
- Η Fed μέσα από τις δηλώσεις του Κέβιν Γουόρς
- Λίβανος: Ηγετικό στέλεχος του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ σκοτώνεται σε ισραηλινή επίθεση