
«Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα μέτρα» είπε η Αλέκα Παπαρήγα
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στη συζήτηση για τις αποφάσεις των Βρυξελλών, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με νέα πιο σκληρά και πιο βάρβαρα μέτρα. «Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα μέτρα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Μαργαρίτη Κυριακή
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι ο λαός θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με νέα πιο σκληρά και πιο βάρβαρα μέτρα.
«Ο πρωθυπουργός λέει ψέματα για τα μέτρα» τόνισε η κ.Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι ο Γ.Παπανδρέου λέει τη μισή αλήθεια όταν μιλά για «σκληρή, δύσκολη και σύνθετη διαπραγμάτευση».
Πρόσθεσε ότι «ο βρικόλακας είναι το κεφάλαιο που προκαλεί το χρέος» και υπογράμμισε ότι «η πάλη κατά του χρέους είναι και πάλη κατά του κεφαλαίου».
«Εμείς το χρέος δεν το διαχωρίζουμε σε χρέος που αναγνωρίζουμε και σε χρέος που δεν αναγνωρίζουμε. Για εμάς είναι όλο παράνομο.
»Εμείς δεν μιλάμε για εθνικές τραγωδίες. Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό» είπε η κ.Παπαρήγα.
Πρόσθεσε ότι η συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες είναι εύθραυστη, διότι οι αντιθέσεις των κρατών είναι οξύτατες και διότι πρόκειται -όπως είπε- για μία πολιτική συμφωνία.
«Δεν πρόκειται να δώσουμε καμία συναίνεση. Δεν είναι πατριωτικό καθήκον να σταθούμε δίπλα στην οποιανδήποτε ελληνική κυβέρνηση που διαπραγματεύεται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου», υπογράμμισε στη δευτερολογία της η Αλέκα Παπαρήγα.
Έκανε λόγο «για εύθραστη πολιτική συμφωνία που έγινε στις Βρυξέλλες και θα επικυρωθεί στις 25 Μαρτίου στη Σύνοδο Κορυφής», εκτιμώντας ότι «δεν θα κρατήσει πολύ, λόγω των οξύτατων ανταγωνισμών που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
- Μεξικό: Τουλάχιστον 11 νεκροί και 30 τραυματίες σε ανατροπή λεωφορείου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Χεράτα» και… πέτσινα πτυχία
