Έτοιμο το μητρώο υπηρεσιών της ελληνικής δημόσιας διοίκησης
Μετά την ολοκλήρωσης της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και την έναρξη λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, το υπουργείο Εσωτερικών κατήρτισε και το «Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης».
Νικολακόπουλος Δημήτρης
Μετά την ολοκλήρωσης της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων και την έναρξη λειτουργίας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, το υπουργείο Εσωτερικών κατήρτισε και το «Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης».
Το Μητρώο, όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, «αποτελεί αναλυτική και κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων της δημόσιας διοίκησης, με αναφορά στη νομική τους μορφή και στην υπαγωγή τους ή μη στο δημόσιο τομέα που συνεπάγεται και διαφορετική -κάθε φορά- σχέση εξάρτησης τους από το νομικό πρόσωπο του κράτους».
Στο Μητρώο, που είναι ένα πρώτο απτό δείγμα του εύρους του κράτους, δεν καταγράφονται μόνον οι δημόσιες υπηρεσίες, οι διευθύνσεις όπου στεγάζονται, τα τηλεφωνά τους και δικτυακοί τόποι, αλλά και οι εποπτευόμενοι από αυτούς οργανισμοί, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου.
Ο κ. Ραγκούσης στην εγκύκλιό του καλεί όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου να συμβάλουν στην αδιάκοπη, όπως αναφέρει, επικαιροποίηση του Μητρώου, η οποία στη συγκεκριμένη συγκυρία είναι επιβεβλημένη, «δεδομένου ότι παρατηρούνται πολλές μεταβολές ως προς τις υπηρεσίες που ανήκουν σε κάθε υπουργείο ή τους φορείς που εποπτεύει, λόγω της συγχώνευσης ή επανασύστασης υπουργείων και της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων τους και της κατάργησης και συγχώνευσης υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα που έγιναν με τις ρυθμίσεις του ν. 3895/2010, καθώς και λόγω της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης» και των ριζικών αλλαγών που επέφερε στην ανασυγκρότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών περιφερειών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέες πιθανότητες πρόκρισης για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ – Το σενάριο για «εμφύλιο» στα πλέι-οφ
- «Φραπές»: «Μας φλόμωσε στο ψέμα» – Αντιδράσεις των κομμάτων στην παρωδία της Εξεταστικής
- Θρίλερ με τον Δανό δότη σπέρματος: «Η πιθανότητα να αναπτύξεις καρκίνο πλησιάζει το 90%» – Τι λέει καθηγητής
- Καλιφόρνια: Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό αερίου – Τουλάχιστον 6 τραυματίες, σοβαρές ζημιές σε 3 κτίρια
- NCAA: Νέα τρομερή εμφάνιση και «τριαντάρα» του Αβδάλα (vid)
- Ο εντερικός – εγκεφαλικός άξονας του σκύλου: Πώς το έντερο επηρεάζει το άγχος, τη συμπεριφορά, την ευζωία του
- Το σκίτσο της Έφης Ξένου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
- Το σκίτσο του Κώστα Μητρόπουλου για ΤΑ ΝΕΑ 11/12/25
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442