
Διατηρεί η Fed τα χαμηλά επιτόκια και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
Στο ιστορικό τους χαμηλό άφησε η Fed το βασικό της επιτόκιο, όπως ήταν αναμενόμενο, επαναλαμβάνοντας επίσης τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 600 αξίας δισ. δολαρίων μέχρι τον Ιούνιο. Ανακοινώνοντας τη διατήρηση της χαμηλής νομισματικής της πολιτικής την Τρίτη, η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα ανέφερε παράλληλα τη διαπίστωσή της πως ο ρυθμός της ανάκαμψης στις ΗΠΑ ενισχύεται ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας «φαίνεται να βελτιώνονται σταδιακά».
Ψυχογιός Βασίλης
Στο ιστορικό τους χαμηλό άφησε η Fed το βασικό της επιτόκιο, όπως ήταν αναμενόμενο, επαναλαμβάνοντας επίσης τις δεσμεύσεις της στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 600 αξίας δισ. δολαρίων μέχρι τον Ιούνιο.
Ανακοινώνοντας τη διατήρηση της χαμηλής νομισματικής της πολιτικής την Τρίτη, η αμερικανική Κεντρική Τράπεζα ανέφερε παράλληλα τη διαπίστωσή της πως ο ρυθμός της ανάκαμψης στις ΗΠΑ ενισχύεται ενώ οι συνθήκες στην αγορά εργασίας «φαίνεται να βελτιώνονται σταδιακά».
Οι εκτιμήσεις αυτές της Fed γίνονται σε σημαντικά πιο αισιόδοξους τόνους από αρκετές προηγούμενες φορές, στις οποίες οι αξιωματούχοι υπογράμμιζαν τους απογοητευτικά αργούς ρυθμούς ανάκαμψης και το «βάλτωμα» της καταναλωτικής δαπάνης.
Η κεντρική τράπεζα σημειώνει πάντως τις επιφυλάξεις της, ιδιαίτερα για το υψηλό ποσοστό ανεργίας. Η Fed σημειώνει επίσης την πρόβλεψή της ότι το ακριβότερο πετρέλαιο θα είχε προσωρινές επιπτώσεις στον πληθωρισμό, ενώ δεν αναφέρεται σε ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη που μπορεί να προκαλέσει η κατάσταση στην Ιαπωνία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν
- Εκλογές Περού: Η υποψήφια της ακροδεξιάς Φουτζιμόρι έχει προβάδισμα 4% ενόψει β΄ γύρου
