Θέμα απέλασης ανοίγει πλέον η κυβέρνηση στην υπόθεση των μεταναστών που φιλοξενούνται στο Μέγαρο Υπατία.

Σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών ειπώθηκε ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί, ότι «τίποτε δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή» και αποφασίστηκε ότι εάν δεν σταματήσουν την απεργία τους και αν δεν δεχτούν τις κυβερνητικές προτάσεις τότε θα απελαθούν από τη χώρα.

Ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, το υπουργείο Υγείας είχε ζητήσει τη μεταφορά όλων των μεταναστών σε νοσοκομεία, λόγω και των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Την πρόταση απέρριψαν οι μετανάστες, αρνούμενοι να αποχωρήσουν από τους χώρους, όπου πραγματοποιούν την απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών έχουν προτείνει την παραμονή των μεταναστών στη χώρα για ένα εξάμηνο υπό καθεστώς ανοχής και εκ νέου εξέταση της υπόθεσης στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ, ομάδα αντιεξουσιαστών κατέλαβε τα γραφεία της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, όπου ανάρτησαν πανό υπέρ των μεταναστών.

Δεν έχουν προκαλέσει ζημιές στα γραφεία, αλλά έσπασαν την πόρτα διπλανού γραφείου για να αναρτήσουν το πανό τους στο μπαλκόνι.

Το θέμα έθεσαν στον Γιώργο Παπανδρέου η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια των συναντήσεών τους εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στις Συνόδους Κορυφής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο