
Προειδοποιητικές «βολές» από την Standard & Poor’s εν όψει αποφάσεων στη Σύνοδο Κορυφής
Νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας απηύθυνε η Standard & Poor’s. Ο οίκος αξιολόγησης με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου προειδοποίησε πως η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ενδέχεται να υποβαθμιστεί στην περίπτωση που ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), περιλαμβάνει συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.
Νέα προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας απηύθυνε η Standard & Poor’s, διατηρώντας σε αρνητικό creditwatch την αξιολόγηση της χώρας μας.
Ο οίκος αξιολόγησης με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου προειδοποίησε αργά χθες το βράδυ πως η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας ενδέχεται να υποβαθμιστεί στην περίπτωση που ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), περιλαμβάνει συμμετοχή των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση κρατικών χρεών.
Σημειώνεται πως στις 3 Δεκεμβρίου 2010 η Standard & Poor’s είχε ξανά προειδοποιήσει ότι θα μείωνε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στο «ΒΒ-« εάν ο προτεινόμενος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ευνοήσει τους δημόσιους πιστωτές σε βάρος των ιδιωτών που κατέχουν κρατικά ομόλογα.
Σύμφωνα με την Standard & Poor’s η Ελλάδα ως δυνητικός αποδέκτης της χρηματοδότησης του ESM, μπορεί να τύχει αρνητικής αξιολόγησης της πιστοληπτικής της ικανότητας.
«Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι η τρέχουσα δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι η χώρα είναι πιθανή υποψήφια για χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ESM», αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε προ δεκαημέρου συνάντηση με αναλυτή της Standard & Poor’s στο υπουργείο Οικονομικών, τον οποίο ενημέρωσε για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με την υπέρβαση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Ταϊβάν διεξήγαγε ασκήσεις ετοιμότητας για το απόλυτο εφιαλτικό σενάριο με εισβολή από την Κίνα
- Η Γροιλανδία δεν θα πουληθεί ποτέ, τόνισε ο πρωθυπουργός της
- Οι πόλεις που αδειάζουν από κατοίκους και γεμίζουν τουρίστες – Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της πίεσης
- Τουρκία: Στη φυλακή ο κωμικός Ντενίζ Γκοκτάς για προσβολή του Ερντογάν
- Μουσώνας «πνίγει» την Ινδία – Πλημμύρες, διασώσεις και φόβοι για ακραία φαινόμενα
- Νέο ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών – Πρόεδρος ο Γιώργος Δήμας

