Την θέση της Toyota ως της ιαπωνικής φίρμας με τις υψηλότερες πωλήσεις στην γηραιά ήπειρο διεκδικεί επισήμως η Nissan, όπως διεμήνυσε ο Simon Thomas, επικεφαλής πωλήσεων και marketing της φίρμας, από το «βήμα» της ελβετικής έκθεσης.

«Σήμερα, γνωστοποιώ την πρόθεση της Nissan να γίνει η πρώτη σε πωλήσεις ιαπωνική φίρμα στην Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει το χρονοδιάγραμμα ή τον τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου.

Το μόνο που δήλωσε ως προς αυτό το ο Simon Thomas είναι ότι νιώθει πεπεισμένος για την επίτευξή του καθώς κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια η Nissan πρόσθεσε 600 ακόμα αντιπροσωπείες στο δίκτυό της ενώ προτίθεται να προσθέσει επιπλέον 400 μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Τα στοιχεία πωλήσεων του ACEA αποκαλύπτουν ότι η απόσταση ανάμεσα στις δύο φίρμες για το 2010 στην Ευρώπη τοποθετείται στις 179. 803 μονάδες καθώς η Τoyota διέθεσε 582.457 αυτοκίνητα και η Nissan 402.654.

Ωστόσο συμπεριλαμβανομένων των αγορών της Τουρκίας και της Ρωσίας, η Toyota, για το ίδιο διάστημα, ανακοινώνει πωλήσεις 750.746 μονάδων ενώ η Nissan 547.000.

auto.in.gr