Νέα πυρά της ΝΔ κατά Γ.Παπακωνσταντίνου και οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης
Για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και αποκαλεί «μοιραίο» τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνστανίνου καλώντας τον εκ νέου να παραιτηθεί.
Ραβανός Άρης
Για παταγώδη αποτυχία της πολιτικής του μνημονίου κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία και αποκαλεί «μοιραίο» τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνστανίνου καλώντας τον εκ νέου να παραιτηθεί.
Σύμφωνα με το Βήμα Online, την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης εμμέσως κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να παραιτηθεί επανλαμβάνοντας ότι η πρόταση μομφής κατά του υπουργού είναι ένα όπλο που θα χρησιμοποιηθεί από τη ΝΔ κατά το δοκούν.
«Εμείς ρωτήσαμε λοιπόν αν ο ίδιος θεωρεί ότι μπορεί να παραμένει στη θέση του. Επαναλαμβάνουμε πως χρειάζεται ένα νέο μίγμα πολιτικής. Το πρόβλημα είναι του ΠΑΣΟΚ. Όποιος υπουργός και να έρθει μετά θα πρέπει να αλλάξει η πολιτική» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, πριν από λίγο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα με τον κ. Παπακωνσταντίνου και ανέφερε: «Δεν κάνει κάτι ο υπουργός χωρίς να ρωτά τον πρωθυπουργό ή χωρίς να συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο. Το πρόβλημα το έχουμε με την κυβερνητική οικονομική πολιτική».
Παράλληλα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ.Σταϊκούρας, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, υποστηρίζει με δήλωσή του ότι η επικαιροποίηση του μνημονίου αποτυπώνει τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.
«Αναδεικνύει τις κυβερνητικές αδυναμίες, επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις στους στόχους για το 2010, ενσωματώνει νέα μέτρα για το 2011, περικλείει περισσότερα μη-καθορισμένα μέτρα για το 2012-2014» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας που επισημαίνει ότι η κυβέρνηση λόγω των αδιεξόδων στην πολιτική της (βαθιά ύφεση, πληθωρισμός, διόγκωση της ανεργίας) και στη λειτουργία της (διαχειριστική ανεπάρκεια, προχειρότητα, παλινωδίες, αργά αντανακλαστικά, εσωτερικές τριβές) «αναζητά συνενόχους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442