Ένα «καλοκαιρινό» πρωτότυπο, που παραπέμπει στη δεκαετία του ’70, υπακούοντας, παράλληλα στις σύγχρονες οικολογικές επιταγές, αποκάλυψε η Rinspeed στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το BamΒoo, όπως ονομάζεται το concept car της ελβετικής φίρμας, αποτελεί ουσιαστικά μια παραλλαγή ενός golf-kart, που υιοθετεί σκόπιμα μια αναχρονιστική αισθητική, παραπέμποντας στις ηλιόλουστες παραλίες της Κυανής Ακτής τη χρυσή δεκαετία του ’70.

Ωστόσο, η αθωότητα του φιλικού προς το περιβάλλον πρωτότυπου δεν σταματά στο παρουσιαστικό του, καθώς το ευάερο τετραθέσιο εσωτερικό του διαθέτει χώρο για αναδιπλούμενα ποδήλατα.

Ακολουθώντας την ίδια λογική, το μοτέρ είναι ηλεκτρικό και αποδίδει 73 ίππους, ενώ οι συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας εξασφαλίζουν αυτονομία 105 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η γνωστή για την εκκεντρικότητά της Rinspeed, «…το ΒamBoo θα κερδίσει την εκτίμηση όλων εκείνων που δεν έχουν τυφλωθεί από τις ιλιγγιώδεις ιπποδυνάμεις και την φρενίτιδα των υψηλών ταχυτήτων, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που έχει ως σκοπό να «μηδενίσει το κοντέρ» εισάγοντας ένα νέο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της αυτοκίνησης».

auto.in.gr