Αίρει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αλγερία
Την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 19 χρόνια- ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Αλγερίας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν σχετικό διάταγμα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Στελλάκη Αγγελική
Την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης -η οποία βρίσκεται σε ισχύ εδώ και 19 χρόνια- ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο της Αλγερίας. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν σχετικό διάταγμα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση της χώρας είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της, ωστόσο, την Τρίτη η πρόταση έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργικό συμβούλιο.
Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν σχετικό διάταγμα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η Αλγερία τέθηκε σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης το 1992, προκειμένου οι ισλαμιστές να μην καταφέρουν να ανέβουν στην εξουσία.
Έκτοτε, η κυβέρνηση διατηρεί αυτό το καθεστώς λέγοντας πως χρειάζεται περισσότερες εξουσίες για να αντιμετωπίσει τους αντάρτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.
Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα καθεστώς άτυπης δικτατορίας. Μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία, η κυβέρνηση δέχθηκε πιέσεις να προχωρήσει σε άρση του ισχύοντος καθεστώτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Την Τρίτη οι αποφάσεις για αναβολή ή αναστολή της δίκης για τα Τέμπη
- Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης – Ήχησε το 112
- O καπνός από τις πυρκαγιές στη Γαλλία κάλυψε τον Ατλαντικό – Δορυφορικές εικόνες
- Ο Μανώλης Σάλιακας αποχαιρέτησε τη Ζανκτ Πάουλι (pics)
- Tι πιστεύουν οι Έλληνες για την «Οδύσσεια» του Νόλαν; Οι New York Times το ψάχνουν
- Ο Δήμος Ελληνικού–Αργυρούπολης στο πλευρό του ακριτικού Δήμου Αγίου Ευστρατίου
