Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΚΔΝΑ ότι με το «πράσινο φως» στη λειτουργία του εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης, επιδιώκουν να παραδώσουν τη διαχείριση σε ιδιώτες. Μεταξύ άλλων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει την αξιοποίηση της υπάρχουσας υποδομής στα Α.Λιόσια.
Προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμάτων κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγορώντας την Περιφέρεια Αττικής και την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΚΔΝΑ ότι με το «πράσινο φως» στη λειτουργία του εργοστασίου βιολογικής ξήρανσης, επιδιώκουν να παραδώσουν τη διαχείριση σε ιδιώτες.
Το εργοστάσιο -καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ- θα έχει επικίνδυνες επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Υποστηρίζει δε ότι το όλο εγχείρημα θα είναι πανάκριβο, θα ευνοεί έναν και μόνο εργολάβο και το κόστος θα μετακυληθεί στους πολίτες.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ προτείνει, ειδικά για την Αττική, τη σωστή και ολοκληρωμένη λειτουργία του υπάρχοντος εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης – κομβοστοποίησης, που υπάρχει στα Άνω Λιόσια.
Παράλληλα, τη δημιουργία δύο εργοστασίων μηχανικής ανακύκλωσης για 1.200 τόνους το χρόνο, την επέκταση και αναβάθμιση του κάδου χαρτιών, την καθιέρωση των ρευμάτων των οργανικών αποβλήτων και τη δημιουργία τριών εργοστασίων κομβοστοποίησης και την επιτάχυνση της κατασκευής των έξι Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442