
Απεργία στις δημόσιες συγκοινωνίες στις Βρυξέλλες μετά από επίθεση σε οδηγό του μετρό
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες παρέλυσαν σήμερα, Τρίτη, μετά την αιφνιδιαστική απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχτηκε ένας οδηγός του μετρό από άγνωστο. Από το πρωί δεν κυκλοφορεί κανένας συρμός του μετρό, τραμ ή λεωφορεία. Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασφαλείας των οδηγών.
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στις Βρυξέλλες παρέλυσαν σήμερα, Τρίτη, μετά την αιφνιδιαστική απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκε ένας οδηγός του μετρό από άγνωστο.
Κανένας συρμός του μετρό, τραμ ή λεωφορείο της δημόσιας εταιρίας της πρωτεύουσας, STIB, δεν κυκλοφορούσε από το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την εταιρία.
Η απεργία πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες ασφαλείας των οδηγών, οι οποίες θεωρούνται ανεπαρκείς.
Ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας στο μετρό και επεκτάθηκε σήμερα, Τρίτη στα λεωφορεία και το τραμ, ενώ είναι πιθανό να διαρκέσει όλη την ημέρα.
Το βράδυ της Δευτέρας, ένας οδηγός του μετρό, τη στιγμή που έβγαινε από την καμπίνα του μηχανοδηγού δέχθηκε επίθεση από άγνωστο, ο οποίος τον γρονθοκόπησε και του προκάλεσε κάταγμα στο χέρι. Ένας φρουρός ασφαλείας που προσπάθησε να βοηθήσει τον οδηγό τραυματίσθηκε ελαφρά.
Πολλές τέτοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες.
Εντός της ημέρας αναμένεται να συναντηθούν εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων και της διεύθυνσης της εταιρίας μέσων μαζικής μεταφοράς, η οποία σκοπεύει να προσλάβει φύλακες για να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Σακελλαρίδης για Άργος: Μια δολοφονία ακόμη από πιστολέρο αστυνομικούς – Θέλουν να μας κάνουν Αμερική του Τραμπ
- Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ Μεϊκόπουλος και Μαμουλάκης
- Ο πρεσβευτής της Rolex, Jannik Sinner, θριαμβευτής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Wimbledon
- ΠΑΣΟΚ: Ημερίδα με Ανδρουλάκη, Παπανδρέου, Διαμαντοπούλου – Τι προβλέπει το «κοινωνικό και θεσμικό συμβόλαιο για την Παιδεία»
- H OpenAI ετοιμάζει την ενσάρκωση του ChatGPT – Θα μοιάζει με έξυπνο ηχείο
- Συνάντηση του Δημάρχου Ιωαννίνων με τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Columbia, Charles Branas

