
Πάνω από 100 ταμπλέτες στη φετινή έκθεση CES, το Android 3.0 στο επίκεντρο
To Motorola Χoom, ένας υπολογιστής-ταμπλέτα βασισμένος στο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 της Google, φαίνεται να κλέβει την παράσταση στο φετινό Consumer Electronics Show, στο οποίο εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 ταμπλέτες.
To Motorola Χoom, ένας υπολογιστής-ταμπλέτα βασισμένος στο λειτουργικό σύστημα Android 3.0 της Google, φαίνεται να κλέβει την παράσταση στο φετινό Consumer Electronics Show, στο οποίο εκτιμάται ότι παρουσιάστηκαν περισσότερες από 100 ταμπλέτες.
Η Washington Post χαρακτήρισε την πρώτη ταμπλέτα της Motorola ως τον «πλέον υποσχόμενο ανταγωνιστή του iPad». Ο απεσταλμένος του Reuters γράφει από την πλευρά του ότι η Google «έκλεψε την παράσταση» με τη νέα έκδοση του Android.
Μέχρι σήμερα το λειτουργικό σύστημα της Google χρησιμοποιούνταν κυρίως σε smartphone, ωστόσο η έκδοση 3.0 είναι ειδικά προσαρμοσμένη στο περιβάλλον της ταμπλέτας.
Ο κολοσσός της αναζήτησης ανακοίνωσε ότι οι συσκευές που τρέχουν Android έχουν πλέον ξεπεράσει τις 100.
Το Xoom έχει οθόνη 10,1 ιντσών, διαθέτει εμπρόσθια και οπίσθια κάμερα και, σε αντίθεση με το iPad, υποστηρίζει την τεχνολογία Flash της Adobe. Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το Flash θα είναι σημαντικό ατού των ανταγωνιστών της Apple.
Η Microsoft, πάντως, παραμένει απούσα από το παιχνίδι -οι ταμπλέτες με Windows 7 είναι λιγοστές και δεν έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον.
Απούσα παραμένει και η HP, η οποία πάντως έχει προαναγγείλει για το 2011 μια ταμπλέτα που θα τρέχει το WebOS της Palm.
Η Dell παρουσίασε το Streak 7 με οθόνη 7 ιντσών, ενώ η νοτιοκορεατική Asus ποντάρει σε «υβριδικές» συσκευές που συνδυάσουν ταμπλέτα και φορητό.
Μια ιδιαίτερη πρόταση στη CES είναι το Qooq της γαλλικής Unowhy, το οποίο λειτουργεί ουσιαστικά ως ψηφιακό βιβλίο μαγειρικής.
Σύμφωνα με το Consumer Electronics Association, το φορέα που διοργανώνει τη CES στο Λας Βέγκας, οι πωλήσεις των ταμπλετών θα διπλασιαστούν φέτος στις 30 εκατομμύρια μονάδες.
Ακόμα πιο αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων Gartner, η οποία προβλέπει πάνω από 55 εκατομμύρια πωλήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και τέσσερις τραυματίες μετά από πυρκαγιά
- Super League: Ο Βεργέτης ορίστηκε στην Τούμπα, ο Ματσούκας στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός
- Θεσσαλονίκη: «Έναν χρόνο τι έκανε η Ββάθμια;» – Αναφορές του δικηγόρου της οικογένειας της εκπαιδευτικού για ύπαρξη βίντεο
- Το Cartier ρολόι, τα δώρα, οι χάρες, οι ανταλλαγές – Η δημοσιογράφος του Χόλιγουντ, Πέγκι Σίγκαλ, αποκαλύπτει τα πάρε-δώσε με τον Έπσταϊν
- Πώς οι επιθέσεις του Ιράν απειλούν επενδύσεις τρισεκατομμυρίων στην ΑΙ
- Δεύτερο… πιάτο στους «16» του Champions League με «γιγαντομαχία» Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι
- Νέο ισραηλινό πλήγμα σε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 4 νεκροί
- Το άγχος μας διαταράσσει την ψυχολογία του σκύλου – Με ποιον τρόπο το δείχνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442