
Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το δημόσιο χαρακτήρα των λιμανιών
Το Δημόσιο θα διατηρεί πάνω από το 50% των μετοχών των λιμανιών, ανέφερε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών είναι εξασφαλισμένος». Ο υπουργός προανήγγειλε επίσης για το Μάρτιο την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του «Αττικού Λιμενικού Συστήματος», που θα είναι «πιλότος» για το λιμενικό Καλλικράτη.
Το Δημόσιο θα διατηρεί πάνω από το 50% των μετοχών των λιμανιών, ανέφερε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης τη Δευτέρα, διαβεβαιώνοντας ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών είναι εξασφαλισμένος».
Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε για το Μάρτιο την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη δημιουργία του Αττικού Λιμενικού Συστήματος, στο οποίο θα ενταχθούν όλα τα λιμάνια της Αττικής.
Το σύστημα θα λειτουργήσει ως «πιλότος» και για τα άλλα λιμάνια της χώρας, ώστε να δοθεί δυνατότητα παραχώρησης μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου όπως έγινε με τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ, είτε να εξεταστούν συνεργασίες για την δημιουργία λιμενικών υποδομών.
Ο Γ.Διαμαντίδης ανέφερε ότι με το Αττικό Λιμενικό Σύστημα, το ποσοστό μετοχών που θα έχει ο ΟΛΠ θα αυξηθεί από το 74% στο 94% και έτσι θα έχει μεγαλύτερες δυνατότητες διαπραγμάτευσης.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στο λεγόμενο «λιμενικό Καλλικράτη», με στόχο τη «βελτίωση των υποδομών και την αύξηση της αποδοτικότητας» τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε κρίσιμη κατάσταση άνδρας που παρασύρθηκε από ΙΧ στην Πετρούπολη
- Οι θαυμαστές του Game of Thrones κάνουν τον Κιτ Χάρινγκτον να «νιώθει γέρος»
- Κ. Μητσοτάκης: «Προσευχές» για την πορεία του τουρισμού και… «ευκαιρίες» – Το «καλό σενάριο» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό
- Τίτλοι τέλους: Ο Γκουαρντιόλα αποχωρεί από την Μάντσεστερ Σίτι – Φαβορί ο Μαρέσκα (pic)
- Ντόρσεϊ: «Ζω για τα μεγάλα σουτ»
- Γερμανία: Η Μέρκελ επικρίνει την EE για την άρνησή της να κάνει διπλωματικό διάλογο με τη Ρωσία
