
Αποδοκιμάζει ο Γ.Παπακωνσταντίνου τις νέες συστάσεις Ντερούζ «πουλήστε παραλίες»
«Τουλάχιστον άστοχες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Σ.Ντερούζ σε κυριακάτικες εφημερίδες, στην οποία συστήνει στην Αθήνα μεταξύ άλλων την πώληση παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ. Η απόφαση για «αξιοποίηση, και όχι εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι επιλογή της κυβέρνησης και θα γίνει συντεταγμένα, αναφέρει ο υπουργός.
«Τουλάχιστον άστοχες» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν Σ.Ντερούζ σε κυριακάτικες εφημερίδες, στην οποία συστήνει στην Αθήνα μεταξύ άλλων την πώληση παραλιών, του Ελληνικού και της ΔΕΗ.
Η απόφαση για «αξιοποίηση, και όχι εκποίηση» της δημόσιας περιουσίας είναι επιλογή της κυβέρνησης και θα γίνει συντεταγμένα, αναφέρει ο υπουργός σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, με φόντο τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί νωρίτερα για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αξιωματούχου που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή, ο Γ.Παπακωνσταντίνου αναφέρει: «Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, είναι μια επιλογή που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, αλλά και στη μείωση του σημερινού τεράστιου χρέους της χώρας».
Η αξιοποίηση, λέει ο υπουργός, είναι επιλογή της κυβέρνηση που προωθείται παράλληλα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, «το οποίο έχει αποφασιστεί από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα – με σταθερότητα, απόλυτη διαφάνεια, με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».
«Αξιοποιούμε ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, δεν εκποιούμε δημόσια γη» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας πως η κυβέρνηση, και «ουδείς άλλος» παίρνει συντεταγμένα αυτές τις αποφάσεις. «Γι’ αυτό και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε κυριακάτικες εφημερίδες είναι το λιγότερο άστοχες, και σίγουρα ανακριβείς» καταλήγει η ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
