Μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου θα συνεχίσουν την πανελλαδική αποχή οι δικηγόροι
Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας. Αποφασίστηκε, επίσης, την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιηθεί δίωρη συμβολική κατάληψη σε όλα τα δικαστήρια της χώρας από τις 8 το πρωί.
Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα με τη συμμετοχή 55 δικηγορικών συλλόγων.
Επιπλέον αποφασίστηκε την ερχόμενη Τετάρτη να πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί δίωρη συμβολική κατάληψη σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, ενώ την Τρίτη η συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Ακόμη, η ολομέλεια αποδοκίμασε την πλειοψηφία των διοικητικών συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιά για την απόφασή τους να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που πραγματοποιήθηκαν.
Αντιστοίχως αποδοκίμασε τη στάση ορισμένων μελών της ΕΣΗΕΑ να μην καλύψουν δημοσιογραφικά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής στο Σύνταγμα και τη συμβολική κατάληψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που έληξε σήμερα, Σάββατο.
Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Το Σάββατο, 19 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί νέα ολομέλεια στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουγγαρία: Ο νέος πρωθυπουργός δεσμεύεται να αναστείλει τη λειτουργία των κρατικών ΜΜΕ
- K‑POP Demon Hunters: Το απόλυτο fan‑experience για μικρούς και μεγάλους
- Μυτιλήνη: Κλιμακώνουν οι κτηνοτρόφοι – Νέα κινητοποίηση την Πέμπτη
- Champions League: Μπάγερν – Ρεάλ και Άρσεναλ – Σπόρτινγκ για τα δύο τελευταία «εισιτήρια» των ημιτελικών
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442