«Άλμα» των τιμών του πετρελαίου μετά τις φήμες για τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας
Οι φήμες -οι οποίες διαψεύσθηκαν επισήμως- ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας είναι σοβρά άρρωστος η ακόμα και ότι έχει πεθάνει, ώθησαν υψηλότερα έως και 1 δολάριο το βαρέλι τις τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη.
Οι φήμες -οι οποίες διεψεύσθηκαν επισήμως- ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας είναι σοβρά άρρωστος η ακόμα και ότι έχει πεθάνει, ώθησαν υψηλότερα έως και 1 δολάριο το βαρέλι τις τιμές του πετρελαίου.
Αργότερα, όμως, οι τιμές υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές αγνόησαν τη σχετική φημολογία.
Πηγή από το βασίλειο που επικαλείται το Reuters τόνισε ότι ο Αμπντάλα είναι ζωντανός. «Οι φήμες δεν είναι αληθινές», είπε η πηγή που είναι σύμβουλος μέλους της βασιλικής οικογένειας.
Η έντονη μεταβλητότητα των τιμών αποτυπώνει τη νευρικότητα που υπάρχει στην αγορά, λόγω των γεγονότων στην Αίγυπτο και σε άλλες χώρες της Β.Αφρικής.
«Οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή του στη Μέση Ανατολή και αυτές οι φήμες στηρίζουν τις τιμές», σχολίασε αναλυτής της Global Risk Management.
Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε έως τα 87,07 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 50 σεντς, ενώ το Μπρεντ έκανε «άλμα» 1,06 δολαρίου στα 102,88 δολάρια (υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας), για να υποχωρήσει αργότερα στην περιοχή των 102,40 δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαλάνδρι: Άνδρας ενεπλάκη σε καβγά και παρέσυρε υπάλληλο στα ΕΛΤΑ – Στο νοσοκομείο η γυναίκα
- Από την Bundesliga στο McDonald’s: Η δεύτερη ζωή του Αλεξάντερ Νούρι
- At Davos, AKTOR CEO Urges EU to Move Faster on LNG
- Κοντά στην επιστροφή του στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας
- Σοφές συμβουλές για να έχουμε θριαμβευτική επιτυχία στην εκπαίδευση του σκύλου μας
- Mια γενιά που δεν φοβάται να διακόψει κάθε επαφή – Το οικογενειακό δράμα των Μπέκαμ με τον γιο τους Μπρούκλιν οδηγεί σε συμπεράσματα
- ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 25 Ιανουαρίου – Το ωράριο λειτουργίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 24.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/john-hernandez-i1TgEOhyH48-unsplash-315x220.jpg)
































![Χρυσή βίζα: Γιατί επενδύουν στην Αθήνα Ιρανοί και Τούρκοι [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ot_golden_world-1-315x220.jpg)



![Ελαιόλαδο: Νέο τοπίο αλλά με αβεβαιότητες – Πώς εξελίσσεται παραγωγή και τιμές [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/ελαιολαδο-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442