
Θετικός ο Γιούνκερ στην επιμήκυνση των δανείων της Ελλάδας στα 30 χρόνια
Ανοιχτό άφησε την Τρίτη το ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικού χρέους και 30ετούς επιμήκυνσης των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης των 110 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ανοιχτό άφησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το ενδεχόμενο επαναγοράς ελληνικού χρέους και 30ετούς επιμήκυνσης των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης των 110 δισ. ευρώ,
Ερωτηθείς από το Reuters για το αν συμφωνεί με προτάσεις Ευρωπαίων και Γερμανών αξιωματούχων να επαναγορασθεί τμήμα του ελληνικού χρέους έτσι ώστε να περιοριστεί το κόστος εξυπηρέτησής του, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε: «Eίναι μία ιδέα, μία πρόταση, που αξίζει να εξεταστεί αλλά θα πρέπει να τη συζητήσω με τους συναδέλφους μου στο Eurogroup».
Ο ίδιος είπε ότι δεν θα αντιτασσόταν σε μία πρόταση επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων διάσωσης της Ελλάδας στα 30 χρόνια, υπό την προϋπόθεση ότι θα την εξετάσει και η Γερμανία.
Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εξέφρασε την άποψη ότι τα ευρω-ομόλογα θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή, απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να συμβεί αυτό στο προσεχές μέλλον.
«Νομίζω ότι μία μέρα τα ευρωομόλογα θα γίνουν αποδεκτά σαν το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό θα συμβεί στο προσεχές μέλλον», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ

